15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPietonii, persona non grata

Pietonii, persona non grata

Edilii din Târgu Jiu duc o politică de extindere a străzilor din municipiu, în beneficiul conducătorilor auto, dar în defavoarea pietonilor, care sunt nevoiţi să circule pe trotuare din ce în ce mai înguste.

GORJ. Trotuarele au început să devină la Târgu Jiu o raritate, iar pietonii – posibile ţinte ale vitezomanilor. Întrucât nu au găsit soluţii pentru a rezolva problema parcărilor, autorităţile locale au apelat la un „compromis“ care nu îi avantajează pe pietoni. Numărul mare de maşini parcate pe străzi a îngustat porţiunea pe unde se putea circula cu autoturismele. În Târgu Jiu aproape că nu mai există stradă care să nu fie folosită ca şi parcare. Aflate în imposibilitatea de a concepe parcări subterane sau supraterane, autorităţile au găsit soluţia de a limita spaţiul pietonal şi de a extinde carosabilul. Acest lucru a generat în ultimele luni numeroase nemulţumiri din partea cetăţenilor.

O problemă nerezolvată

Recent, problema construirii unei parcări de mare capacitate în municipiu nu a fost în agenda autorităţilor locale. Abia în urmă cu două săptămâni Consiliul Local din Târgu Jiu a aprobat concesionarea unei suprafeţe de teren în zona Pieţei Centrale, în vederea construirii unei parcări supraterane, care să mai ajute la descongestionarea traficului din municipiu.
„Nu ştiu pe unde o să ajungem să mai circulăm. Poate pe gardul viu. În multe cartiere au tăiat copacii. Chiar  trebuie să fie extinse străzile prin eliminarea trotuarelor. Mai sunt femei cu cărucioarele care vin în centru sau în parc cu copiii. O să înmatriculeze cărucioarele, să circule cu ele pe străzi, că nu vor mai avea trotuare?“, a spus Marius Negroiu, pensionar din Târgu Jiu.

Străzi în extindere

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, Lavinia Moşteanu, a declarat că pe mai multe străzi din municipiu se realizează lucrări de extindere a carosabilului. De asemenea, trei dintre parcările cu plată nu mai sunt cu taxă, întrucât erau folosite mai mult de locatarii blocurilor unde sunt amplasate.  „Sunt în municipiu 12 parcări cu plată, plus o parcare concesionată (pe strada Popa Şapcă). În afară de acestea, mai existau trei parcări, care în prezent nu mai sunt cu taxă, pentru că erau mulţi locatari în blocurile din zonă care le foloseau. Este vorba despre parcări precum cea de la Elsimida, de la restaurantul Jiul sau de pe strada Victoria. Se lucrează pentru extindere la strada Traian, ce este finalizată, la strada Confederaţiei, aflată în stadiu de finalizare, la strada Victoriei, care va fi supusă unor lucrări ample de extindere, şi la strada Termocentralei, care se extinde de la două la patru benzi“, a precizat Lavinia Moşteanu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS