24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFerma de păsări din Scorniceşti, notificată la Craiova

Ferma de păsări din Scorniceşti, notificată la Craiova

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a sancţionat două dintre fermele cu impact semnificativ asupra mediului, care deţin autorizaţii integrate de mediu, sub directiva IPPC.

OLT. Ferma de păsări ouătoare din Scorniceşti, SC At Grup Prodimpex SRL, deţinută de Antoine Mouabel Ballis, un om de afaceri de origine libaneză, a fost propusă spre notificare Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului din Craiova. „Ferma nu a realizat la termen, adică la sfârşitul trimestrului II 2007, măsura de «Substituire a tehnologiei de creştere a găinilor ouătoare la baterii cu sistemul de creştere la baterii ecologice pentru halele 2 şi 3», cuprinsă în autorizaţia eliberată de ARPM, în baza căreia funcţionează“, a declarat Florin Homorean.
Ferma riscă acum să i se suspende autorizaţia pentru şase luni şi apoi să rămână fără ea dacă nu realizează măsura la care s-a angajat în această perioadă. Şi nu este pentru prima dată când ferma de păsări riscă să rămână fără autorizaţie pentru că nu o respectă. „Episodul“ anterior, soldat doar cu amânarea termenului, a avut loc în februarie. Comisariatul Judeţean a cerut atunci ARPM să notifice ferma din aceeaşi cauză – înlocuirea tehnologiei clasice de creştere a găinilor cu cea pe bază de pat uscat, dar şi din cauză că nu a dotat cu pompe-tocător cele cinci fose de stocare a dejecţiilor. Cele două măsuri aveau ca termen-limită de realizare sfârşitul anului 2006. ARPM a „împins“ atunci termenul cu încă şase luni.
AT Grup Prodimpex este, de altfel, o mai veche „cunoştinţă“ a autorităţilor de mediu din judeţ, din cauza unui focar de pseudopestă aviară (două hale au fost în carantină între iunie şi noiembrie 2006) şi a numeroaselor nereguli privind protecţia mediului în zonă, mai ales aruncarea dejecţiilor pe raza oraşului Scorniceşti.

Eurospaţial n-a ţinut evidenţa cadavrelor de porci

Ferma de porci din Tufeni, de asemenea cu impact semnificativ asupra mediului, a fost sancţionată săptămâna trecută de comisari din cauza gestionării necorespunzătoare a deşeurilor. „SC Eurospaţial SRL din Tufeni a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că nu a ţinut evidenţa deşeurilor generate din activitatea de creştere a porcilor“, a declarat Florin Homorean, şeful comisariatului. Este vorba despre neţinerea evidenţei cadavrelor de porci rezultate din tehnologia de creştere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS