27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal În Olt se practică munca la negru

În Olt se practică munca la negru

OLT. Două firme din judeţul Olt au fost amendate de inspectorii din cadrul Serviciului de control – relaţii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) în urma unei acţiuni derulate la sfârşitul lunii trecute.
15 unităţi au fost controlate de inspectorii în perioada 24 – 30 august. Au fost constatate 24 de deficienţe şi s-au aplicat două amenzi şi două avertismente. Valoarea amenzilor aplicate de inspectorii de muncă este de 6.000 de lei.
Dintre cele 15 societăţi verificate, numai trei au fost sancţionate.
SC Netprosper SRL Slatina, cu obiect de activitate confecţii textile, a primit amenda cea mai mare. Firma a fost sancţionată cu 4.500 de lei pentru că angajatorul a primit la lucru trei persoane pentru care nu a întocmit contractele individuale de muncă.
Tot pentru aceeaşi faptă, SC Texcomer SRL Slatina, cu
obiect de activitate confecţii textile, a fost amendată de ITM. În timpul controlului, s-a constatat că angajatorul a primit la lucru o persoană fără a-i întocmi forme legale. Unitatea a primit o amendă în valoare de 1.500 de lei.
Altă firmă a fost sancţionată cu două avertismente. Este vorba de SC Nero 94 SRL Izbiceni, cu obiect de activitate construcţii metalice. Angajatorul a fost avertizat de inspectorii ITM pentru că nu a depus la sediul inspectoratului în termen legal dovezile de plată ale salariilor şi declaraţiile fiscale de constituire a comisionului datorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS