22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân muşcat de câini în curtea CEZ

Bătrân muşcat de câini în curtea CEZ

Un bătrân venit de la Braşov a fost muşcat ieri de câini, în curtea dispeceratului pentru intervenţii al CEZ de pe strada Basarabilor, din Slatina.

OLT. Stelian Preoţescu, de 75 de ani, din Braşov, a venit ieri la Slatina să facă un comision pentru fratele său, Marin Preoţescu, din comuna Priseaca. „Are consola defectă pe casă şi am venit la IRE, pe strada Basarabilor, a patra oară, să-i chem să o îndrepte şi să-i pună căciula“, a spus bătrânul.
Când a vrut să intre în clădire, a fost atacat şi muşcat de câini. „Au o haită de câini acolo, în curte, pe care nu-i ţin legaţi. Câinele m-a muşcat şi paznicul stătea pe bancă, se uita la mine şi râdea. I-am spus celui din interior, care
mi-a dat număr de înregistrare, şi mi-a spus că nu-l interesează“, a povestit bătrânul. „Nu au nici măcar trusă de prim ajutor, cu iod sau apă oxigenată, să-mi dea să curăţ rana. M-am speriat şi m-am gândit, pentru că sunt bătrân, am 75 de ani şi sunt pensionar, să nu mor ca japonezul ăla, la Bucureşti, muşcat de câini. Mă doare piciorul, dar n-am ce să fac, o să mă duc la spital“, a spus Stelian Preoţescu. „Dacă ar fi fost vreun copil în locul meu, îl mâncau câinii… Paznicul şi celălalt s-ar fi uitat la fel?! Nu au vrut să îmi spună nici cum îi cheamă. Nici pe ei, nici pe cine răspunde de unitatea aia. Atâta indolenţă şi nepăsare… Nu au nici o răspundere…“, a acuzat bătrânul.
Acesta are tot dreptul să fie furios pentru că i s-a pus viaţa în pericol. Câinii sunt maidanezi, probabil adunaţi de paznicii angajaţi de la Ticoni să păzească obiectivul noaptea. Aceasta este o practică răspândită în rândul paznicilor de noapte, care i-ar putea costa însă sănătatea sau chiar viaţa pe cei care se apropie de locurile unde ei aduc câini.
Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt a CEZ Slatina, a declarat că nu avea cunoştinţă de acest incident. După ce s-a informat, a spus că evenimentul a avut loc într-adevăr, dar că operatorul era ocupat, iar paznicul îşi încheiase programul şi urma să plece acasă. „Operatorul i-a explicat bătrânului cum să procedeze cu problema lui, după ce i-a înregistrat solicitarea. De fapt, el trebuia să se prezinte la sediul de pe strada Primăverii, la Centrul de Relaţii cu Clienţii, nu la cel de pe Basarabilor“, a declarat reprezentanta companiei. În opinia acesteia, maidanezii din curtea CEZ sunt treaba Primăriei Slatina, a hingherilor, nu a societăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU