16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu, salubrizat de o firmă din Constanţa

Municipiul Târgu Jiu, salubrizat de o firmă din Constanţa

Salubrizarea municipiului Târgu Jiu a fost concesionată unei firme din Constanţa. Tarifele pentru serviciul de colectare a gunoiului menajer vor creşte cu peste zece la sută.

GORJ. Societatea Polaris M Holding a câştigat licitaţia pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer din municipiul Târgu Jiu. Potrivit conducerii Primăriei Târgu Jiu, la licitaţie s-au înscris şase firme, din care două, UEG Mediu, filiala Deva, şi ROMPREST COM, au fost respinse din cauza neîndeplinirii condiţiilor de participare.
Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a spus că sistemul de colectare şi transport al gunoiului menajer se va îmbunătăţi: „În urma analizării ofertelor, Comisia a desemnat câştigătoare societatea Polaris M Holding. Conform caietului de sarcini, în prima lună trebuie să doteze toate locuinţele individuale din municipiu cu europubele. Asociaţiile de locatari vor încheia contracte cu societatea care se va ocupa de salubrizare în vederea dotării cu pubele moderne pentru colectarea gunoiului, iar actualele ghene vor dispărea. De asemenea, vor lua fiinţă, pentru început, cinci centre pentru colectarea separată a deşeurilor. Societatea va trebui să se doteze cu autospeciale închise pentru ridicarea şi transportul gunoiului“. Firma Polaris M Holding se ocupă de salubrizarea oraşelor Constanţa şi Arad.

Locuitorii oraşului vor plăti mai mult pentru colectarea gunoiului

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu va trebui să plătească mai mult cu peste 10% pentru serviciul de colectare a gunoiului menajer. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu consideră că scumpirea acestui serviciu este nesemnificativă în raport cu îmbunăţirea calităţii modului de ridicare şi transport al gunoiului menajer. Societatea Polaris M Holding va avea sediul în cadrul CET şi va prelua utilajele şi personalul Direcţiei de Servicii şi Utilităţi Publice, care se ocupă în prezent de salubrizare. „Nu îşi va pierde nimeni locul de muncă, toţi angajaţii fiind preluaţi de societatea care a câştigat licitaţia. Sunt aproximativ 90 de oameni care vor fi transferaţi la această firmă“, a precizat Mariu Ionescu. Conducerea Primăriei Târgu Jiu speră că societatea „Polaris M“ îşi va începe activitatea de salubrizare în Târgu Jiu în luna noiembrie. Tot în această lună va începe amenajarea depozitului ecologic de gunoi, care este construit de societatea UEG din Austria. Conform proiectului iniţial, depozitul ar fi trebuit finalizat în luna noiembrie, dar începerea lucrărilor a întârziat din cauza greutăţilor în privinţa obţinerii avizelor necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS