11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjModernizarea şcolilor bate pasul pe loc

Modernizarea şcolilor bate pasul pe loc

GORJ. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj susţine că aproape 25% din fondurile alocate pentru modernizarea unităţilor de învăţământ din judeţ au fost utilizate, deşi, în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) au făcut cunoscut că nici cinci la sută din sumele alocate nu au fost cheltuite. Suma totală alocată în acest an pentru reabilitarea şcolilor din judeţul Gorj s-a ridicat la 29 de milioane de lei. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a explicat că motivul principal pentru care s-au cheltuit doar o mică parte din fondurile primite este acela că lucrările au fost executate în mare parte, dar nu s-a solicitat decontarea lor.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au mai identificat, în urma unor verificări în teren, că la unele şcoli au început lucrările, dar acestea se desfăşoară într-un ritm lent, iar la altele nu au început din cauza prelungirii procedurii de licitaţie. În această situaţie se află Şcoala generală din Bumbeşti-Jiu şi grădiniţa din Motru, la care nu au început renovările.
La multe din unităţile de învăţământ, lucrările nu se vor termina până la începutul anului şcolar, astfel încât elevii vor fi nevoiţi să-şi desfăşoare cursurile în adevărate şantiere. Totuşi, Ion Călinoiu spune că activitatea didactică nu va avea de suferit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS