Acasă Local 60% promovabilitate la matematică

60% promovabilitate la matematică

OLT. S-au terminat şi probele bacalaureatului 2007 – sesiunea a II-a, vineri candidaţii aflând rezultatele înaintea contestaţiilor. Din datele parţiale, proba obligatorie a făcut cele mai multe victime, promovabilitatea la matematică fiind de aproximativ 60%. Ieri după-amiază încă nu se încheiase evaluarea tuturor lucrărilor la această disciplină, cert fiind în schimb procentul de promovaţi la limba română scris – 86,7%.  
Ultima probă, cea sportivă, a readus zâmbetul pe buzele candidaţilor. Pentru aceasta s-au înscris 78 de elevi, înregistrându-se numai note peste 7. „Sunt campioni intergalactici, ca de obicei“, a fost replica vicepreşedintelui comisiei, inspectorul şcolar general adjunct Gabriel Savu, care a pus la îndoială şi la sesiunile trecute de bac corectitudinea notelor date de evaluatori la probele orale şi practice.
Chiar şi la proba sportivă au absentat trei candidaţi, probabil din rândul celor care nu au promovat alte probe şi nu au putut continua examenul. În centrul de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ Slatina candidaţii au încheiat examenul înainte de prânz. Alţi 75 de candidaţi pentru proba de ieri au primit subiecte de filozofie (la această disciplină s-au înregistrat şi două absenţe), geografie sau limba franceză.

Exit mobile version