8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVasile Popeangă îşi vrea înapoi postul de prorector

Vasile Popeangă îşi vrea înapoi postul de prorector

Vasile Popeangă, fostul prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu, a dat în judecată instituţia şi solicită repunerea în drepturi, după ce a fost dat afară pe motiv că a adus prejudicii de imagine UCB.

GORJ. Vasile Popeangă se luptă în instanţă pentru postul de prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Popeangă a fost revocat din funcţie în urmă cu mai multe luni, după ce o comisie internă de anchetă a stabilit că prorectorul a dat mai multe declaraţii presei, prin care a prejudiciat grav atât imaginea instituţiei, cât şi pe cea a colegilor săi, membri în Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“. Comisia care a investigat comportamentul lui Vasile Popeangă a fost înfiinţată la recomandarea rectorului Adrian Gorun, care nu a mai dorit să lucreze cu subalternul său, care l-a criticat în mod public. Preşedintele comisiei de anchetă a fost Sorinel Ghimişi, care a făcut propunerea de revocare din funcţie a prorectorului şi care ulterior a şi devenit prorector în locul celui dat afară.  

Nu a renunţat la post

În ciuda faptului că a declarat că nu ţine cu orice preţ să ocupe un post de conducere în Universitatea „Constantin Brâncuşi“, fostul prorector Vasile Popeangă a declarat că a apelat la instanţă pentru a fi repus în drepturi. „Consider că am fost revocat din funcţie în mod ilegal şi cei care au făcut acest lucru o să suporte consecinţele, în funcţie de ceea ce va decide instanţa. Am făcut o contestaţie la Tribunalul Muncii, fiind un litigiu de muncă. Dacă instanţa va decide că nu am dreptate, o să-mi văd de treabă. Dacă se va hotărî că trebuie să mă întorc pe funcţia de prorector de pe care am fost revocat, mă voi conforma deciziei judecătorilor. Nu ţin cu orice preţ să mă întorc, dar vreau să fie o treabă corectă, pentru că ştiu că s-a procedat greşit cu revocarea mea, contrar legii“, a afirmat Vasile Popeangă, profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Fostul prorector a mai spus că îi va face o plângere penală lui Sorinel Ghimişi, cel care a propus revocarea sa din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS