16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn marinar s-a înecat în Dunăre, la Corabia

Un marinar s-a înecat în Dunăre, la Corabia

Un marinar şi-a găsit sfârşitul în Dunăre, după ce a sărit din navă şi a încercat să ajungă la mal înotând. Tragedia a avut loc duminică seară, în apropiere de portul Corabia.

Gheorghe Crişu, de 47 de ani, electrician de meserie, era îmbarcat pe împingătorul Giurgiu 6. Nava aparţine SC NAV SA Giurgiu şi intra în compunerea convoiului de tancuri petroliere ce  venea de la Giurgiu, cu destinaţia Serbia. La kilometrul 629, marinarul a sărit din navă şi a încercat să ajungă înot la mal. După ce s-a depărtat câţiva metri de vas, a fost luat de curenţii de apă şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale colegilor. Ei au anunţat poliţia şi au mers mai departe, până la kilometrul 634, unde au aruncat ancora şi au rămas până a doua zi, când nava şi-a reluat drumul. Poliţia Transporturi Feroviare Navale (TFN) împreună cu colegii din cadrul Poliţiei Corabia au mers imediat la faţa locului şi au început căutările. Până ieri, cadavrul bărbatului nu a fost găsit.

Discuţie misterioasă pe telefonul mobil

Din primele cercetări ale poliţiei a reieşit că, înainte de a sări în apă, Gheorghe Crişu a purtat o discuţie la telefonul mobil. După câteva minute, marinarul i-a cerut comandantului de navă să îl debarce, pentru că are de rezolvat nişte probleme personale. Comandantul nu i-a dat aprobarea, însă Gheorghe nu s-a oprit aici. Omul şi-a lăsat papucii şi telefonul mobil pe navă şi a sărit în apă, încercând să ajungă la mal înotând.
 „Nu vă pot da nici un fel de informaţie despre familie. Soţia marinarului a cerut acest lucru. Vă pot spune ce ştim din cercetări. Din informaţiile pe care le avem, membrii echipajului, precum şi câţiva pescari l-au văzut vorbind la telefonul mobil. Rămâne să stabilim cu cine vorbea şi care este motivul pentru care voia să ajungă la mal“, a declarat subcomisarul Costel Diaconu, din cadrul Poliţiei TFN.   
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS