12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt victime, trei înmormântări

Opt victime, trei înmormântări

Zeci de localnici din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea, rude şi angajaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea l-au condus ieri pe Marian Bănescu pe ultimul drum. Bărbatul este a treia persoană rănită care a decedat, din cele opt victime ale exploziei de la Oltchim.      

VÂLCEA. Marian Bănescu, unul din cei opt răniţi în explozia produsă pe 14 august la instalaţia din Secţia prepanoxid – polieteri a Oltchim Râmnicu Vâlcea, a murit pe 24 august, după zece zile de chin şi suferinţă. Bărbatul, de 34 de ani, avea arsuri pe 75% din suprafaţa corpului şi a murit vineri, în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul de Arşi din Bucureşti. „Marian Bănescu era operator chimist şi lucra la Oltchim din 2005. Ajutorul oferit de Oltchim e mai puţin important, pentru că nu îl mai putem readuce la viaţă, dar suntem alături de familie. Am pus la dispoziţie un autocar, pentru 50 de angajaţi ai Combinatului care participă la înmormântare“, a declarat Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim. Marian Bănescu nu era căsătorit şi mai avea doi fraţi. „Nu era căsătorit. Mai avea doi fraţi. A mai avut un frate, care a murit anul trecut“, a spus Constantin Oprea, primarul comunei Nicolae Bălcescu. Marian Bănescu a fost înmormântat în satul Băneşti, al comunei Nicolae Bălcescu, la biserica din Gâltofani. Alte două femei au murit în urma exploziei de la Oltchim. Una, de 41 de ani, a decedat în ziua accidentului şi a fost înmormântată în comuna Olanu, iar cealaltă, de 37 de ani, a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în noaptea de 19 spre 20 august, şi a fost înmormântată în comuna Amărăşti. Ambele femei aveau câte doi copii şi lucrau la Oltchim de foarte mulţi ani.  

Ceilalţi doi răniţi au fost externalizaţi

Ceilalţi doi răniţi spitalizaţi, Georgeta Gherghe şi Gheorghe Sinescu, au fost externalizaţi din Spitalul de Arşi din Bucureşti şi sunt în afara oricărui pericol. „Georgetei Gherghe i s-a prelevat piele de pe picioare şi i s-a făcut implant pe mâini, unde avea arsuri. Amândoi au fost externalizaţi din Spitalul de Arşi din Bucureşti, iar starea lor de sănătate e supravegheată acum de medicii vâlceni“, a precizat Mihai Diculoiu. Acesta a afirmat că toţi cei trei răniţi care au decedat aveau arsuri mari pe toată suprafaţa corpului, cât şi pe căile respiratorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS