3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie pe Valea Oltului

Tragedie pe Valea Oltului

Timp de două ore, traficul rutier de pe Valea Oltului a fost blocat, week-end-ul trecut, după ce mai multe autoturisme au fost implicate într-un accident. Acesta s-a produs pe DN 7, în zona localităţii Racoviţa, judeţul Vâlcea, când cetăţeanul bulgar Alexander S., de 30 de ani, care conducea un autoturism BMW pe direcţia Râmnicu Vâlcea – Sibiu, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autotractor Mercedes cu semiremorcă şi a intrat în coliziune cu o Dacie condusă regulamentar din sens opus de Gheorghe U., de 21 de ani, din judeţul Sibiu, şi cu altă Dacie care rula în spatele primei, condusă regulamentar de Jan N., de 54 de ani, din comuna Mihalţ, judeţul Alba. În urma coliziunii a rezultat decesul Luciei N., de 53 de ani, din judeţul Alba, care se afla pe locul din dreapta faţă în autoturismul de Alba, alte trei persoane au fost rănite grav şi cinci rănite uşor. „În urma impactului, o femeie a murit pe loc şi alte patru persoane, pasagere în acelaşi autoturism, au rămas încarcerate, fiind nevoie de intervenţia echipei de descarcerare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. După aproximativ o oră de eforturi, cele patru persoane – Daniel U., de 21 de ani, Claudiu U., de 22 de ani, Florian M., de 25 de ani, toţi din judeţul Sibiu, şi Nicolae I., de 54 de ani, din judeţul Alba – au fost scoase dintre fiarele contorsionate, fiind apoi transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru a primi îngrijirile medicale necesare“, a declarat sergentul major Octavian Fulger din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea.

Adrian M., de 20 de ani, Adriana M., de 21 de ani, ambii din Aiud, Alba, pasageri în a doua Dacie, şi Gheorghe U., de 21 de ani, din Sibiu, conducător al primei Dacii, au ajuns în stare gravă la spital, iar Claudia U., de 22 de ani, Lucian M., de 25 de ani, ambii din Sibiu, Jean N., de 54 de ani, din comuna Mihalţ, judeţul Alba, Maria N., de 47 de ani, din Râmnicu Vâlcea, şi Trifan V., de 56 de ani, din Bulgaria au fost uşor răniţi.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului i-a testat pe conducătorii auto cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, şi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma cercetărilor, poliţiştii de la SPR au constatat că toţi conducătorii auto purtau centurile de siguranţă în momentul producerii accidentului şi nu aveau montate detectoare radar. Cercetările continuă până se vor stabili cauzele producerii accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS