Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Nouă absenţi la matematică
VÂLCEA. Sesiunea august – septembrie 2007 a bacalaureatului a continuat ieri cu proba D, în Vâlcea înscriindu-se pentru acest examen 193 de elevi. Dintre aceşti candidaţi, 181 au optat pentru disciplina matematică (15 pentru M1-1, 135 pentru M1-2 şi 31 pentru M2), opt pentru Geografia României şi patru pentru Istoria românilor. „Din cei 193 de elevi înscrişi la proba D, nouă nu s-au mai prezentat la examen din motive personale. Până acum nu am avut probleme deosebite şi sperăm ca până la sfârşitul sesiunii să nu ne confruntăm cu asemenea situaţii“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.
Calendarul sesiunii de toamnă a bacalaureatului va continua astăzi cu proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scris sau practic), iar mâine va fi ultima zi de examen, când va avea loc proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scris sau practic). Rezultatele la probele scrise vor fi afişate pe 31 august (până la ora 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Ele vor fi rezolvate în pe 1 şi 2 septembrie, rezultatele finale afişându-se pe 3 septembrie.
Iuliana ROŞCA

Garda de Mediu a reluat controalele în comune
OLT. Primăria Drăgăneşti a fost amendată de Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu cu un sfert de miliard de lei vechi. Motivul sancţiunii este acela că autoritatea publică nu şi-a respectat obligaţia de a nu degrada mediul prin depozitări necontrolate de deşeuri. Controlul a avut loc săptămâna trecută.  „S-a constatat existenţa unor depozitări de deşeuri pe malurile şi în albia pârâului Sâi, în punctele riverane. Este vorba despre depozitări la capătul a trei străzi – Budeşti, Dumbrava şi Grădinari. Primăria a fost sancţionată cu amendă în valoare de 25.000 de lei“, a declarat comisarul-şef Florin Homorean.
Gheorghe Coman, viceprimarul comunei Icoana, a fost amendat miercuri cu 500 de lei pentru că nu a organizat acţiuni de control cu privire la păstrarea curăţeniei în locurile publice. În timpul verificărilor, comisarii au găsit deşeuri  pe malul râului Vedea.
Şeful comisariatului a anunţat că acţiunile care vizează păstrarea curăţeniei în comune vor continua în perioada următoare.
Valentin VIDU  

A fugit de la locul accidentului  
VÂLCEA. Un şofer ce rula week-end-ul trecut pe DN 7, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a acroşat cu partea din faţă minora N.R., de nouă ani, din municipiul Turda, care traversa strada prin loc nepermis, fără să se asigure şi nesupravegheată de părinţi. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a minorei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cu hematom hipercranian regiunea occipitală şi contuzie hemitoracică. Potrivit martorilor, conducătorul auto nu a oprit, continuându-şi deplasarea. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a început cercetările şi, după câteva ore de căutări, autorul accidentului a fost identificat în zona oraşului Brezoi. În urma identificării, poliţiştii vâlceni au constatat că şoferul se numeşte Marusz Z., de 22 de ani, cetăţean polonez aflat în tranzit pe teritoriul României, şi conducea un autoturism Opel Astra. În momentul depistării, autoturismul prezenta avarii la partea faţă şi avea lipsă elementele identificate la locul accidentului. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul etilotest, iar la finalizarea cercetărilor şi-a recunoscut fapta. În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
 Iuliana ROŞCA

Exit mobile version