20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Ion vrea să reorganizeze Aceti

Ion Ion vrea să reorganizeze Aceti

Ion Ion şi-a petrecut ieri ultima zi în Primăria Slatina în calitate de viceprimar, anunţând şi intenţiile privind reorganizarea societăţii pe care a ales să o conducă de astăzi.

OLT. Fostul viceprimar a acceptat preluarea noii funcţii pe 13 august, considerând că este o datorie, după ce în 2004 a primit de la primarul Vâlcov sarcina să se ocupe de societate de pe poziţia de viceprimar, iar în şedinţa AGA nimeni nu părea dispus să preia responsabilitatea după ce fosta conducere a demisionat. Aceti traversează o perioadă de criză, a spus Ion Ion, după ce a predat companiei regionale de apă principala activitate care aducea bani, şi anume încasarea contravalorii apei furnizate populaţiei. „Societatea are datorii de zece miliarde, dar în termenul cel mai scurt va scăpa de aceste datorii. Numărul oamenilor este cam măricel acolo, aşa că vom gândi altă organigramă. Nu-mi doresc să meargă rău societatea şi cred că nici altcineva nu-şi doreşte“, a spus Ion Ion. Noua politică de personal este încă în lucru, însă este clar că va fi eliminat din anumite puncte de lucru excesul de personal. Primii vizaţi sunt salariaţii care au atins vârsta de pensionare, însă sunt menţinuţi în continuare în câmpul muncii, pe salarii bunicele, dar şi cei care solicită fel de fel de concedii, „inclusiv concedii medicale, pentru că se poartă, în timp ce ei lucrează în străinătate“, a mai spus Ion Ion.
Un exemplu de prost management de personal, a spus actualul director, este  punctul de la Spitalul Judeţean, unde sunt detaşate 16 persoane pentru a supraveghea o centrală termică, în condiţiile în care Aceti încasează lunar de la spital, pentru aceste servicii, 50 de milioane de lei vechi. „Gândiţi-vă că la 50 de milioane nu se acoperă nici salariile, de unde să mai rămână şi cu ceva societatea?!“, a explicat Ion.
Viitorul societăţii Aceti este legat de intrarea în concurenţă cu firmele de pe piaţa instalaţiilor, pentru că dotarea există, iar forţa de muncă este calificată. „Nu mi-e teamă, chiar dacă noi concurăm şi în condiţii ca acelea de la Bobiceşti, unde nu aveam cum să nu câştigăm, dacă am oferit cu şase miliarde de lei vechi mai puţin decât Marsilva, iar perioada de execuţie a fost şi ea mai scurtă cu 100 de zile. Va veni curând şi vremea societăţilor care funcţionează pe bani publici şi nu-şi permit să dea şi pe lângă, la negru“, a mai spus Ion Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS