12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalATOP, luată în colimator de mai-marii judeţului

ATOP, luată în colimator de mai-marii judeţului

Membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică sunt solicitaţi să dea explicaţii în faţa Consiliului Judeţean Dolj pentru conflictul iscat între două grupări interlope şi tranşat pe străzile Craiovei cu ajutorul pistoalelor.

Evenimentele recent petrecute în Craiova care au avut drept protagoniste două grupuri de tineri apropiate unor interlopi din oraş au determinat conducerea executivă a Consiliului Judeţean Dolj să ceară membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, organism care funcţionează pe lângă CJ, explicaţii pentru faptele care au readus Craiova în prim-planul buletinelor de ştiri. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a declarat că va cere în scris ATOP să dezbată subiectul în cadrul unei şedinţe, va solicita discuţii publice cu membrii ATOP care să prezinte implicarea în luarea unor măsuri în acest caz, dar şi un raport urgent care să fie prezentat în cadrul şedinţei de consiliu din această săptămână. Potrivit preşedintelui CJ, vestea despre conflictele stradale dintre interlopii craioveni a ajuns până la urechile oficialilor de la Bucureşti. „Două delegaţii prezente la sfârşitul săptămânii trecute la Craiova m-au întrebat dacă totuşi seara se poate ieşi. M-au întrebat chiar funcţionari din ministere dacă am bodyguarzi. Asta e imaginea Craiovei. Când cineva va dori să ştie de ce nu vin investitori, asta o să le spunem, pentru că oamenilor le e frică. Voi solicita în scris ATOP să-şi pună la ordinea de zi acest subiect de dezbatere. Dacă nu suntem în stare să gestionăm acest fenomen, să plecăm toţi în frunte cu mine, cu prefectul…“, a spus Prioteasa.
Lunea trecută, două grupuri de tineri, unul apropiat lui Gigioc şi Roşianu şi celălalt lui Enriko Constantinescu, s-au luat la bătaie în incinta Institutului de Medicină Legală din Craiova. La ieşirea din clădire, unul dintre tineri a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat care folosea în loc de gloanţe bile metalice. Câteva ore mai târziu, alt tânăr a fost împuşcat în picior în apropierea Spitalului de Urgenţă.

Pistolul face linişte în Craiova

Prioteasa a declarat ieri că va cere o dezbatere publică pe marginea subiectului pentru ca fiecare membru ATOP să prezinte acţiunile întreprinse pentru prevenirea şi stoparea unor astfel de întâmplări. Preşedintele CJ a declarat că reglarea de conturi cu ajutorul pistolului a devenit o practică obişnuită în Craiova. „Vreau să ne întâlnim cu preşedintele ATOP, să avem o discuţie, să facem o conferinţă chiar cu presă în care să spună ce a făcut fiecare, cum s-a implicat. Mi-a spus şoferul meu că a văzut un scandal izbucnit pe stradă spontan şi cineva a scos pistolul şi s-a făcut linişte. Aşa se face linişte în Craiova“, a spus Prioteasa.

Bratu: „Legea e permisivă“

Potrivit preşedintelui ATOP, consilierul judeţean Ştefan Bratu, subiectul împuşcăturilor de la IML a fost deja discutat în şedinţa organismului. Dacă se poate numi discuţie prezentarea de către şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul-şef Georgel Enescu, a unei informări pe marginea evenimentelor. Concluzia e clară: legea e de vină. „Noi am avut vineri şedinţa ATOP şi pe ordinea de zi am avut o informare făcută de domnul inspector Enescu chiar pe acest subiect. Ne-a explicat cu lux de amănunte. Explicaţia cu cea mai mare substanţă pentru acest gen de evenimente este faptul că legea este permisivă şi se introduc arme, cum au fost bilele de metal, de la bulgari. Orice cetăţean poate avea arme în bagaj, dar nu poate fi controlat decât dacă vrea. Acum se încearcă să se culeagă informaţii preventive pentru a se depista purtătorii de arme. A rămas să ne consultăm, să cerem şi alte păreri“, a spus Bratu. Acesta a continuat spunând că nu va putea prezenta raportul urgent cerut de Prioteasa în această săptămână, pentru că va fi la Bucureşti, într-o comisie de licenţă. „Oricum, eu nu voi putea participa la şedinţa din această săptămână a consiliului pentru că sunt într-o comisie de licenţă la o Universitate din Bucureşti. O să văd ce fac, poate pot să fug trei ore de acolo“, a mai spus Bratu.
De menţionat că din organism fac parte, între alţii, consilieri judeţeni, şeful IPJ Dolj şi un subprefect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU