Acasă Local Gorj Ploaia a făcut prăpăd în Gorj

Ploaia a făcut prăpăd în Gorj

Ploaia torenţială de ieri însoţită de descărcări electrice a făcut o victimă şi a afectat mai multe imobile. După zile în care judeţul Gorj a fost afectat de temperaturi de peste 38 de grade Celsius, ploaia a făcut ravagii. Un bărbat de 65 de ani, din localitatea Ursaţi, cartier component al municipiului Târgu Jiu, a fost trăsnit în timp ce se afla cu vacile pe un câmp din comuna Stăneşti. Ion Cârlig a fost găsit de săteni.
În comuna Crasna a avut loc un incendiu provocat de un fulger. A ars o anexă gospodărească, pagubele ridicându-se la peste 4.000 de lei. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, pe DJ 673, în localitatea Ohaba-Borăsc, un plop doborât de vântul puternic a blocat traficul câteva zeci de minute. Pompierii au venit la faţa locului şi au eliberat şoseaua.
În comuna Plopşoru, un copac a distrus o bună parte din acoperişul unei anexe a unităţii şcolare din această localitate. În comuna Runcu, un pârâu a inundat patru gospodării. În localitatea Ursaţi, a căzut grindina câteva minute. Piatra a afectat destul de grav culturile de viţă-de-vie şi le-a distrus oamenilor grădinile. „Vai şi amar de noi. Strugurii copţi acum sunt pe jos, distruşi de piatră. Nu ne aşteptam ca după căldurile care au fost să vină urgia asta!“, a spus unul dintre săteni, uitându-se la piatra pe care o strângea în pumni.

Exit mobile version