10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTerorizaţi de muzică

Terorizaţi de muzică

Locatarii din zona Orizont se „delectează“ cu muzică la maximum, până spre dimineaţă. Decibelii provin de la o terasă din apropiere, făcându-le nopţile un calvar.

Zeci de oameni care locuiesc în zona Orizont, din cartierul Craioviţa Nouă, sunt obligaţi, aproape zi de zi, să asculte muzică la maximum, până spre dimineaţă. Manele, populară sau etno, diversele stiluri de muzică ascultate de clienţii unei terase din apropiere îi obligă pe locatari să facă nopţi albe. Situaţia, după cum susţin ei, durează de aproximativ un an, de când patronul barului care se află la doi paşi de bloc şi-a amenajat şi o terasă. Destinată organizării de nunţi, botezuri sau alte petreceri, terasa a devenit treptat inamicul numărul unu al locatarilor din zonă. Oamenii au povestit că au alertat organele competente, însă, văzând că nu se ia nici o măsură, de câteva luni au renunţat la demersurile lor.

„Înainte închideau barul la ora 24.00 şi muzica nu se auzea dinăuntru. De când cu terasa, lucrurile au luat-o razna. Nu mai dormim noaptea pentru că zgomotul nu ne lasă. Dimineaţa, la serviciu, pici din picioare de somn. Soţia lucrează 12 cu 24 şi vă daţi seama că nu se poate odihni deloc. Şi copiii, care sunt studenţi şi au examene, sunt deranjaţi de muzica asurzitoare“, a menţionat Neşa Ionicu.

Bărbatul, care locuieşte în blocul 65A2, scara 1, şi-a amintit că ultima noapte cu peripeţii a fost pe 18 august, atunci când pe terasa respectivă a avut loc o nuntă de toată pomina.

 

Organizatorii de petreceri pot fi aspru sancţionaţi

 

„Stau de peste 30 de ani aici, la Orizont, dar niciodată nu am avut mai multă bătaie de cap ca acum. Nu ştiu ce se întâmplă de nu ne ajută şi pe noi cineva. Când sunt petreceri, ca să nu mai auzim zgomotul, dăm televizorul la maximum, dar nu putem să auzim ce se vorbeşte. Avem noroc când este vreun film subtitrat, altfel la cele româneşti nici nu ne uităm“, a spus Nicolae Stănoiu.

Romel Rădoi, adjunctul şefului Secţiei 5 de Poliţie, a explicat că astfel de cazuri s-au înmulţit în ultima perioadă, deoarece tot mai multe terase obţin autorizaţie de funcţionare în apropierea locuinţelor. Dacă au plângeri scrise din partea locatarilor afectaţi, agenţii de poliţie se pot adresa instanţei de judecată pentru suspendarea activităţii localului respectiv. În rest, poliţiştii întâmpină dificultăţi când primesc astfel de sesizări deoarece, chiar dacă se duc şi îi sancţionează contravenţional pe organizatorii evenimentului, unii dintre aceştia continuă să asculte muzică la maximum.

Manu Costache, şeful Gărzii de Mediu, a menţionat că patronii care au astfel de baruri şi tulbură liniştea publică, deoarece depăşesc limita de zgomot admisă, riscă amenzi între 30 de mii şi 60 de mii de lei.

Sesizată de GdS, directoarea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, Monica Mateescu, a declarat că locatarii pot trimite o sesizare la agenţie, inspectorii din cadrul instituţiei urmând să meargă pe teren să facă toate măsurătorile necesare pentru a vedea dacă într-adevăr legea este încălcată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII