10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoselele groazei

Şoselele groazei

Drumurile din judeţul Vâlcea se transformă cu fiecare accident grav de circulaţie în adevărate capcane mortale pentru oameni nevinovaţi. O femeie şi-a pierdut viaţa joi şi doi copii au trecut la un pas de moarte pe DN 7.

O femeie şi-a pierdut viaţa joi într-un cumplit accident de circulaţie pe DN 7, cunoscut pentru tragediile ce se petrec pe el aproape săptămână de săptămână. La ora 8.30, Doina Bernea, de 57 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un Volskwagen Passat, pe DN 7, la kilometrul 231+623 m, pe raza localităţii Câineni, din direcţia Râmnicu Vâlcea către Sibiu, la ieşirea dintr-o curbă la stânga, din cauza neatenţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat in coliziune frontală cu un tir Renault, condus din sens opus de Martin Z., de 21 de ani, din Slovacia. După impact, autotrenul a intrat în derapaj şi a acroşat o Dacie 1310, condusă din sens opus de Bogdan C., de 31 de ani. Tirul s-a oprit pe partea stângă a părţii carosabile, în lizieră. „În urma accidentului a rezultat decesul Doinei Bernea, conducătoarea autoturismului VW şi rănirea uşoară a mai multor persoane. Gheorghiţa C., de 59 de ani, din localitatea Fundeni, judeţul Călăraşi, şi doi copii de un an, respectiv zece ani, din Bucureşti, toţi pasageri în Dacie, au ajuns la spital cu diverse traumatisme“, a declarat comisarul Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.
În momentul accidentului, conducătorii auto purtau centurile de siguranţă. Şoferul tirului şi cel al Daciei au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Li
s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Accident şi pe DN 64

Tot joi, la numai câteva ore de la tragedia de pe Valea Oltului, alt accident de circulaţie ce a băgat o femeie în spital a avut loc pe DN 67. Spre orele amiezii, Vasile D., de 55 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un Tico din direcţia Râmnicu Vâlcea către Drăgăşani, pe banda întâi de mers, la kilometrul 110+400, în zona Râureni, nu s-a asigurat corespunzător la trecerea pe banda a doua şi a intrat în coliziune cu un Fiat Punto, înmatriculat în Italia şi condus regulamentar, în aceeaşi direcţie de mers, de Constantin B., de 22 de ani, din Râmnicu Vâlcea. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a Filofteiei B., de 46 de ani, pasageră pe locul din dreapta faţă al autoturismului Fiat, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură umăr drept. „Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Li s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Purtau centurile de siguranţă“, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS