17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPânze de păianjen pe actele lui Giugea

Pânze de păianjen pe actele lui Giugea

Prefectul Silviu Dumitru l-a acuzat ieri pe fostul prefect, Nicolae Giugea, că a lăsat acte nesemnate din anul 2006.

Prefectul instalat acum două săptămâni, Silviu Dumitru, susţine că multitudinea de acte rămase nesemnate de fostul prefect l-a împiedicat să facă tot ce şi-a propus la numire, adică să meargă în comunele doljene pentru a discuta cu primarii. Potrivit acestuia, e vorba de hotărâri de consilii locale care necesitau viza de legalitate şi de titluri de proprietate rămase nesemnate. „E surprinzător că n-a semnat documente din ianuarie sau chiar din 2006. Eu ştiu că atunci când am plecat de la direcţie am semnat toate actele. Şi acum mai semnez acte din perioada cât am lucrat acolo. Dar aşa procedează unii, pleacă şi lasă acte nesemnate. E vorba de hotărâri de consilii locale, titluri de proprietate“, a spus Dumitru.

 

Giugea: „S-au chinuit mult să-mi găsească şi mie ceva“

 

În replică la afirmaţiile înaltului funcţionar public, fostul prefect, Nicolae Giugea, a declarat că echipa lui Silviu Dumitru a căutat cu lumânarea o mişcare greşită a sa pentru a fi făcută publică şi a explicat că, probabil, actele la care face referire Dumitru sunt documente care au necesitat completare.

„Probabil s-au chinuit mult să-mi găsească şi mie ceva pe care să mi-l arunce în cârcă. Nu dau curs unor astfel de provocări. Probabil sunt acte returnate la primării pentru completarea documentaţiei, nu sunt acte la care să nu fi respectat termenele“, a spus Giugea.

 

Problemele juridice, lăsate pe săptămâna viitoare

 

Deşi prefectul Dumitru susţine că circuitul actelor în prefectură va fi atent monitorizat şi nici un act nu rămâne pe biroul său, acesta a recunoscut că pentru lămurirea unor probleme juridice legate de acte va aştepta întoarcerea din concediu a şefului Direcţiei de Verificare a Legalităţii Actelor din instituţie, Eugen Marinescu, săptămâna viitoare. Până atunci, prefectul va fi cu ochii în patru la semnarea fiecărui document care necesită avizul său, dat fiind faptul că foarte mulţi dintre angajaţii prefecturii sunt în concediu. „Salariaţii doresc să-şi ia concediile în special în perioada de vară şi avem şi un deficit de personal. Oricum, trebuie să citeşti documentele pentru că una e să participi la comisie şi alta e să semnezi cu documentele în spate, ca primarul, cum se spune. Trebuie să citeşti, mai ales că unele dintre persoanele care au întocmit aceste documente sunt în concediu şi nu ştiu despre ce e vorba“, a precizat prefectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU