24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLa şcoală printre lopeţi

La şcoală printre lopeţi

În mai multe unităţi şcolare din municipiul Târgu Jiu nu se vor putea desfăşura ore, din cauza lucrărilor de reparaţii şi modernizări, nefinalizate încă sau care urmează să înceapă.

GORJ. În câteva şcoli şi colegii naţionale din municipiul Târgu Jiu, lucrările de reparaţii şi modernizare vor continua şi după 15 septembrie. Apropierea începerii anului şcolar nu i-a impulsionat suficient de mult pe constructori să încerce să finalizeze din lucrări, pentru a mai elibera curţile şcolilor de materialele de construcţii, schele şi unelte. Într-o astfel de situaţie se regăseşte Scoala Generală „Constantin Săvoiu“ din centrul municipiului, unde de aproape doi ani se execută ample lucrări de reparaţii şi consolidări. Autorităţile municipiului garantează însă că prezenţa echipelor de muncitori în unitatea de învăţământ nu va împiedica realizarea în bune condiţii a procesului de învăţământ. De altfel, clădirea la care se realizează lucrările a fost scoasă complet din circuitul de învăţământ, pe perioada reparaţiilor. Singurul lucru ce ar putea crea disconfort este zgomotul, însă muncitorii au terminat o bună parte din reparaţiile la exteriorul clădirii, trecând acum la interior.

În reparaţii după 15 septembrie  

Cu toate că nu mai este mult timp până la începerea anului şcolar, conducerea Primăriei Târgu Jiu va demara lucrări de reparaţii în alte cinci unităţi de învăţământ. Este vorba de Colegiul Naţional „Virgil Madgearu“, Grupul Şcolar Forestier, Liceul Teologic, Şcoala Generală numărul 1 şi Grupul Şcolar numărul 5. Suma care va fi investită în modernizarea şi dotarea imobilelor respective este de 17 miliarde de lei, bani alocaţi de guvern: „Vor fi şcoli în care lucrările vor continua şi după începerea anului şcolar. Am primit această sumă de la guvern şi vrem să o cheltuim pentru repararea anumitor unităţi. Nu va fi pus în pericol procesul de învăţământ şi elevii vor putea să meargă liniştiţi la ore. Nu avem altă soluţie decât să folosim banii şi să le introducem în reparaţii, întrucât aşteptăm de mult aceste fonduri. Credem că nu vor fi probleme“, a precizat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

Întâlniri cu firmele constructoare

După cum a afirmat viceprimarul Gabriel Sanda, în prezent, primăria mai execută lucrări de reparaţii în 40 de unităţi de învăţământ. Vicele a dat asigurări că până pe 10 septembrie acestea vor fi încheiate, cu excepţia şcolilor amintite mai sus. Reprezentanţii primăriei, în frunte cu viceprimarul Gabriel Sanda, se întâlnesc săptămânal cu firmele constructoare pentru a analiza stadiul execuţiei lucrărilor: „Avem întâlniri săptămânale şi derulăm şi controale periodice. Toţi ne-au garantat că până pe 10 septembrie va fi totul gata: şi reparaţiile, şi igienizarea. Primăria nu execută lucrări de igienizare numai în această perioadă, ci şi în restul anului“, a spus viceprimarul Gabriel Sanda. În ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare de funcţionare, nu sunt probleme cu obţinerea acestora. La două grădiniţe, cele de la Liceul Sportiv şi de la Ursaţi, trebuie realizate intrări separate, în caz contrar nu vor putea fi obţinute autorizaţiile necesare. De asemenea, documentele sanitare de funcţionare pentru Colegiul Naţional „Virgil Madgearu“ expiră pe 30 august, însă autorităţile au făcut demersurile necesare pentru prelungirea autorizaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS