17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoluare în comuna Curtişoara

Poluare în comuna Curtişoara

OLT. Comuna Curtişoara a scăpat duminică după-amiază de la o catastrofă. În apropierea prizei de apă industrială a SC ALRO SA, la aproximativ 300 de metri de barajul Arceşti, duminică, s-au produs scăpări de gazolină în atmosferă, pe raza comunei Curtişoara. Dacă ar fi fost ceva mai cald, combustibilul
s-ar fi putut aprinde. Atmosfera a fost poluată cu vapori de gazolină.
Perimetrul în care s-a produs incidentul a fost asigurat de  reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Jandarmii au chemat proprietarul conductei, SC Conpet SA, să remedieze problema. La faţa locului au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere apropierea de localitate şi de baraj şi pericolul reprezentat de eveniment.
Florin Homorean, şeful comisariatului de mediu, a declarat că autorităţile au constatat imediat cauza emisiilor de gazolină în atmosferă. „Poluarea a fost produsă în mod accidental de  persoane necunoscute, care au încercat, probabil, să fure gazolină. Cauza emisiilor de gazolină în atmosferă a fost o spărtură în conducta de transport a gazolinei Iancu Jianu-Poiana Lacului, care aparţine SC Conpet SA. Spărtura s-a produs din cauza intervenţiei neautorizate, prin săparea unui şanţ pe traseul conductei“, a declarat comisarul-şef.
În prezent, de căutarea hoţului sau hoţilor, care ar fi putut produce o catastrofă, se ocupă oamenii Inspectoratului Poliţiei Judeţene. Potrivit şefului comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu, poliţiştii nu aveau duminică, imediat după producerea evenimentelor, nici un suspect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS