10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarm acuzat că ar fi agresat un minor

Jandarm acuzat că ar fi agresat un minor

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi este acuzat că ar fi agresat un minor de 13 ani. Jandarmul nu era în timpul serviciului când l-ar fi lovit pe copil.

MEHEDINŢI. Doi copii susţin că se jucau în faţa unei şcoli din apropierea blocului în care locuiau. Un bătrân a început să-i înjure. Atunci, un bărbat mai tânăr l-ar fi luat pe unul dintre copii de gât, l-a lovit peste mâini şi i-a rupt tricoul.
„Ne jucam şi un nene bătrân a spus că facem gălăgie şi să plecăm. A început să ne înjure şi să ne drăcuie. Am văzut pe domnul jandarm, care nu era îmbrăcat în hainele de lucru, Ion Schinteie, care locuieşte aproape de noi, că vine acolo. Am crezut că ne va lua apărarea, dar ne-a bruscat şi ne-a lovit. Mi-a rupt tricoul şi
m-a strâns de gât“, a declarat Denis R., de 13 ani, victima lui Ion Schinteie.
Jandarmul era în timpul liber şi din declaraţiile tatălui victimei se pare că subofiţerul nu i-a ameninţat numai pe copii.
„Un copil mi-a spus că pe Denis îl bate un bărbat. Am ajuns la faţa locului şi mi-am găsit copilul lovit la gât şi cu tricoul rupt. Nu am făcut scandal, dar am vrut să aflu adevărul. Jandarmul Ion Schinteie m-a ameninţat că, dacă nu-mi i-au copilul de acolo şi să-l leg în faţa blocului, cheamă colegii şi mă amendează. L-am întrebat dacă nu ar fi trebuit să apere copiii, iar acesta mi-a spus vorbe grele“, a declarat Dănuţ R., tatăl lui Denis.
Cătălin C., de 13 ani, susţine cele povestite de Denis. „Am crezut că-l omoară când l-a luat de gât. Eu am început să plâng şi atunci nenea jandarmul l-a lăsat în pace pe Denis“, a spus copilul.
Ion Schinteie spune că el a sărit în ajutorul copiilor. Şi vecinii lui Schinteie susţin varianta acestuia. Jandarmul susţine că bătrânul intenţiona să-i lovească pe copii cu un par.
„Numai minciuni spun atât copiii, cât şi tatăl lui Denis. Eu nu am lovit pe nimeni şi am vrut
să-i apăr pe copiii care făceau gălăgie. În orice clipă puteam chema o echipă de colegi să le dea o amendă“, a declarat Ion Schinteie, jandarmul acuzat.
Familiile celor doi copii intenţionează să depună o sesizare la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi să-l dea în judecată pe jandarm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS