10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGard culcat, şofer fugit

Gard culcat, şofer fugit

Poliţiştii craioveni de la Circulaţie încearcă să identifice un şofer care, după ce a avariat o Dacie şi apoi a distrus un gard, a fugit de la locul accidentului chiar de sub nasul unor poliţişti comunitari.

Duminică seară, în jurul orei 21.00, un Rover înmatriculat în Franţa cu numărul 368-ZB-34, circula pe bulevardul 1 Mai din Craiova, în zona Facultăţii de Medicină. Maşina, în care se aflau doi tineri de vreo 20 de ani, a intrat pe strada Narciselor, care leagă bulevardul de strada Unirii. Acolo a acroşat o Dacie, apoi şoferul a încercat să se facă nevăzut printre blocuri. N-a avut însă suficientă dexteritate în conducere, astfel încât a ratat o curbă şi a intrat cu maşina pe jumătate în curtea lui Ionică Cotora, distrugându-i gardul. Autoturismul avariat s-a „încăpăţânat“ să mai iasă din strâmtoarea gardului, iar cei doi tineri au coborât şi au rupt-o la fugă printre blocuri. După cum au declarat ulterior la poliţie martorii, fugarii au luat-o mai întâi spre un poliţist comunitar care venea să vadă ce s-a întâmplat, apoi au schimbat brusc direcţia şi au dispărut în noapte, în ciuda eforturilor oamenilor legii de a le lua urma.

Poliţişti audiaţi de poliţişti

Atât proprietarul Daciei avariate, cât şi cel al gardului dărâmat au depus plângere la poliţie împotriva şoferului fugar. Identificarea acestuia este doar o chestiune de timp pentru poliţiştii craioveni de la Circulaţie. Aceştia au deja cel puţin o pistă. Au ridicat din maşină amprentele celor doi ocupanţi. Au găsit în autoturism chei, acte şi un telefon mobil care pot ajuta la identificarea şoferului, dar şi a pasagerului din dreapta. Acesta ar putea fi cercetat drept complice dacă nu-l va „turna“ pe conducătorul autoturismului. În dosarul privind săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi fugă de la locul accidentului urmează să fie audiaţi şi câţiva poliţişti comunitari care au fost la faţa locului. „Identificarea şoferului vinovat este doar o chestiune de timp“, a declarat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS