11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început bacalaureatul de toamnă

A început bacalaureatul de toamnă

Sesiunea a doua a bacalaureatului a început ieri cu proba orală la limba şi literatura română, pentru acest examen înscriindu-se în judeţul Vâlcea peste 330 de elevi.

VÂLCEA. Pentru sesiunea august-septembrie a bacalaureatului s-au înscris elevii care au promovat ultima clasă de liceu după susţinerea corigenţelor şi cei care nu au luat note de trecere la una sau mai multe probe ale examenului organizat în sesiunile anterioare. Peste 330 de absolvenţi de liceu au participat, începând de ieri, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Dintre aceştia aproximativ 50 sunt elevii care au finalizat cursurile liceale după sesiunea de corigenţe ce a avut loc săptămâna trecută. Candidaţii au fost repartizaţi într-un singur de centru de examinare, aflat la Grupul Şcolar „Oltchim“, lucrările urmând să fie evaluate în centrul aflat la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“. „Examenul de bacalaureat a început ieri cu proba orală la limba şi literatura română, unde s-au înscris 121 de candidaţi, şi va continua astăzi la limba şi literatura maternă, iar pe 22 august se va susţine proba la limba şi literatura modernă, unde s-au înscris 60 de elevi pentru limba engleză, 57 la limba franceză şi unul la limba rusă. Pe 23 august încep examenele scrise, prima probă fiind limba şi literatura română. Pe 24 august va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, pe 27 august – proba obligatorie a profilului, pe 28 august – o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar pe 29 august – ultima zi de examen – o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică)“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Rezultatele la probele scrise vor fi afişate pe 31 august (până la ora 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Ele vor fi rezolvate în zilele de 1 şi 2 septembrie, rezultatele finale afişându-se pe 3 septembrie.

190 de lei – taxa de bac

Taxa stabilită în acest an de Ministerul Educaţiei pentru candidaţii de la bacalaureat care au mai dat examenul de cel puţin două ori este de 190 de lei. Suma pe care va trebui să o plătească elevii va fi stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul de probe pe care aceştia le au de susţinut şi luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui absolvent. Taxa este valabilă şi pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS