17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezbinaţi de gunoaie

Dezbinaţi de gunoaie

Preţul gunoiului depozitat de Salubritate la groapa de la Mofleni îi încaieră din nou pe primarul Antonie Solomon şi pe viceprimarul Gheorghe Nedelescu, după ce în ultimul timp aceştia au dorit să lase impresia că sunt cei mai buni prieteni.

 

Atunci când nu se ceartă cu consilierii locali, Eco Sud, firma care administrează groapa ecologică de gunoi de la marginea Craiovei, reuşeşte să bage zâzanie între edilii oraşului. Recent, Solomon şi Nedelescu şi-au declarat dragoste administrativă eternă, primul spunând despre celălalt că îşi face treaba foarte bine şi că oraşul este mai curat sub conducerea lui. Nici Nedelescu nu s-a lăsat mai prejos, numai miere şi lapte curgând de pe buzele lui la adresa primarului. Ce putea atunci să strice armonia dintre cei doi? Preţul gunoiului depozitat la Mofleni, subiect asupra căruia cei doi au avut la un moment dat păreri asemănătoare. Amândoi au condamnat încercările firmei Eco Sud de a stoarce mai mulţi bani de la Serviciul de Salubritate şi implicit de la craioveni. Vremurile frumoase au trecut, însă. În timp ce Nedelescu vede negru în faţa ochilor când aude de Eco Sud, primarul Solomon a devenit mai împăciuitor şi este de acord să facă pace cu reprezentanţii firmei.

Nedelescu, în minus la semnătură

Războiul dintre edili a reizbucnit după ce, în urmă cu două săptămâni, oficialii Eco Sud au venit la primărie, fără să anunţe pe nimeni, pentru a-şi prezenta condiţiile de renunţare la procesul prin care cereau Serviciului de Salubritate un preţ de aproape trei ori mai mare decât cel din contract, adică 35 de euro pe tona de gunoi depozitat, faţă de 11,9 dolari. Patru membri ai comisiei de negociere a primăriei plus primarul Solomon au venit la discuţii, cele două părţi căzând de acord printr-un proces-verbal ca preţul final să rămână 11,9 dolari plus TVA. De asemenea, Eco Sud renunţa la proces dacă Salubritatea îi plătea datoria restantă de 12 miliarde de lei. Toate aceste lucruri au fost puse pe hârtie şi parafate de comisia primăriei, mai puţin de viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Acesta a refuzat să-şi pună semnătura pe document, iar a doua zi a plecat în concediu.

„Nedelescu să-şi bage minţile în cap“

Gestul viceprimarului l-a deranjat pe Antonie Solomon. „Nedelescu să nu mai facă atâtea nazuri şi să-şi bage minţile în cap. M-am săturat de atitudinea asta. Ce dacă n-a semnat el procesul-verbal, cine o fi el? Doar nu o să-i las pe cei de la Eco Sud să câştige procesul şi să ne pomenim apoi că plătim de trei ori mai mult“, a declarat Solomon nervos.

Întrebat dacă va semna procesul-verbal, Gheorghe Nedelescu a spus că nu va face acest lucru şi, fără să pronunţe numele primarului, a dat de înţeles că există anumite interese în jurul gropii de gunoi de la Mofleni. „În contractul iniţial nu era menţionată nici o taxă pe valoarea adăugată, apoi apare subit în actul adiţional. În felul acesta craiovenii vor plăti mai mult cu 19% şi nu mai puţin“, a spus acesta.

Lipsa semnăturii viceprimarului pe procesul-verbal încheiat cu Eco Sud a fost confirmată şi de directoarea Direcţiei Servicii Publice din primărie, Adriana Motocu. „Procesul-verbal semnat în baza actului adiţional la contract este valabil şi fără semnătura viceprimarului Gheorghe Nedelescu. El nu are drept de veto. Salubritatea nu a plătit încă banii ceruţi de Eco Sud, dar o va face pe viitor, conform protocolului de eşalonare a datoriei“, a spus Motocu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII