Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Accident rutier grav la Slatina

OLT. O tânără, de 19 ani, din Slatina, a ajuns în comă la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce a fost lovită de o maşină. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri după-amiază, pe strada Aleea Oltului, din Slatina. Poliţiştii spun că Nicoleta Camelia N.
s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis şi a fără să se asigure şi fost accidentată de un autoturism Dacia Nova, cu numărul de înmatriculare OT-67-XYX, la volanul căruia se afla Florin C., de 34 de ani, din comuna Teslui.

În urma impactului, tânăra a suferit răni şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean. Medicii au stabilit diagnosticul fractură bază craniu, comă gradul I. Din cauza stării grave în care se afla, cadrele medicale au decis ca victima să fie transferată la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru investigaţii şi tratament de specialitate. Poliţiştii au declarat că în momentul producerii incidentului conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi purta centura de siguranţă.

Cercetările continuă pentru stabilirea vinovatului şi a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Dana MIHĂILĂ

Copil lovit de moto-scuter, la Sâmbureşti

OLT. Un copil de cinci ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de un motoscuter. C.F.C., din Sâmbureşti, judeţul Olt, a fost acroşat miercuri de motoscuterul condus de Florin D., din comuna Dobroteasa. Potrivit informaţiilor oferite de poliţie, micuţul se deplasa pe partea dreaptă a carosabilului când, la un moment dat, a fost acroşat de vehicul. Copilul a fost rănit, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Drăgăşani pentru investigaţii medicale. Din fericire, el a suferit răni uşoare ce nu au necesitat internarea.

Poliţiştii care au mers la faţa locului pentru cercetări au constatat că bărbatul care a condus motoscuterul nu are permis de conducere, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu purta cască de protecţie, iar motoscuterul nu era înmatriculat. El a fost dus la spital de poliţişti pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

Dana MIHĂILĂ

Accident rutier la Grădinile

OLT. Un bărbat din comuna Grădinile, judeţul Olt, a fost victima unui accident de circulaţie provocat chiar de el. Totul s-a petrecut miercuri, pe DC 139, în comuna Grădinile. Dumitru P., de 48 de ani, se deplasa pe carosabil. La un moment dat, omul s-a dezechilibrat şi a căzut lângă o maşină care trecea alături, fiind accidentat. Dumitru a fost transportat de urgenţă la Spitalul Caracal şi a rămas internat pentru tratament de specialitate. Din primele cercetări ale poliţiei a reieşit că victima se afla în stare de ebrietate şi a căzut lângă maşina condusă regulamentar de Vasile C., de 40 de ani, din localitate. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

Acţiunile Volkswagen au explodat

Titlurile producătorului auto german Volkswagen s-au apreciat miercuri, pe fondul informaţiilor potrivit cărora compania Porsche pregăteşte o ofertă de preluare integrală, transmite Reuters. „Există informaţii confom cărora Niedersachsen vinde participaţia de 20% pe care o deţine la VW, pentru 150 de euro pe acţiune“, a declarat un trader.

Landul Niedersachsen, sau Saxonia Inferioară, deţine un pachet de 20% din acţiunile grupului auto, al patrulea constructor de profil la nivel mondial. Reprezentanţii Porsche şi ai Volkswagen au refuzat să comenteze informaţia.

Acţiunile Volkswagen au urcat cu 1,3%, la 147,12 euro, cel mai important avans raportat de o companie inclusă în indicele DAX, al Bursei din Frankfurt.

Producătorul de automobile sport Porsche este cel mai mare acţionar al Volkswagen, cu aproape 30% din drepturile de vot ale companiei.

NewsIn

Exit mobile version