8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au stabilit furnizorii de calculatoare în şcoli

S-au stabilit furnizorii de calculatoare în şcoli

OLT. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a stabilit câştigătorii licitaţiei pentru staţiile de lucru, copiatoare, telefoane/faxuri, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, aparatura fiind adusă în şcoli, după cum s-au angajat aceste societăţi, în cel mult 60 de zile de la semnarea contractului. Firmele câştigătoare, desemnate din rândul celor opt rămase în cursă la deschiderea ofertelor (care a avut loc vinerea trecută) sunt: lotul I – achiziţionarea staţiilor de lucru pentru laborator (1.150 de calculatoare şi 71 de servere) – SC Net Brinel SA Cluj-Napoca (preţul oferit – 2.124.650,29 lei + TVA); lotul II, achiziţionarea de copiatoare şi aparate de telefon/fax (71 de copiatoare, 71 de telefoane/faxuri) – SC Sharolt Grup SRL Craiova (259.789 de lei + TVA); lotul
III – achiziţionarea a 71 de seturi videoproiectoare şi ecrane de proiecţie – SC As Computer (102.169 de lei + TVA).

Între timp, se pare că se studiază posibilitatea ca încă patru şcoli să se alăture celor 71 stabilite iniţial care vor beneficia de aparatură modernă, acest lucru fiind posibil pentru că opt dintre unităţile de pe listă au un număr de elevi mai mic decât cel transmis iniţial, motiv pentru care vor beneficia de reţele de câte zece calculatoare şi server, nu de 15. Computerele vor ajunge în şcoli în 40 de zile, telefoanele şi copiatoarele în 45, iar videoproiectoarele, în cel mult 60 de zile, conform angajamentelor asumate.

Cele 71 de seturi au fost repartizate către 60 de unităţi şcolare din mediul rural şi 11 din mediul urban, şcoli care nu au beneficiat de programe de dotare cu aparatură în ultimii cinci ani. Cele mai multe nu au nici astăzi cel puţin un calculator sau un telefon. Pe listă se regăsesc unităţile din localităţile: Baldovineşti, Cungrea, Tătuleşti, Milcov-Deal, Topana, Schitu, Dobreţu, Teslui, Dobrun, Vulpeni, Strejeştii de Jos, Mihăeşti, Alunişu, Oboga, Mărgăriteşti, Găvăneşti, Călui, Icoana, Dobroteasa, Bărăştii de Vede, Bârza, Şopârliţa, Poganu, Viespeşti, Cezieni, Grădinari, Gostavăţu, Făgeţelu, Obârşia, Gârcov, Sâmbureşti, Slătioara, Perieţi, Pârşcoveni, Cornăţelu, Optaşi, Bălteni, Deveselu, Ipoteşti, Fărcaşele de Sus, Radomireşti, Bucinişu, Corbu, Rusăneşti, Fărcaşele de Jos, Vităneşti, Stoeneşti, Vâlcele, Vlădila, Cârlogani, Stoicăneşti, Osica de Jos, Izvoarele, Mărunţei, Băbiciu, Tufeni, Alimăneşti, Redea, Rotunda, Fălcoiu, Celei – Corabia, Jitaru, Şcoala nr. 2 Balş, Şcoala nr. 3 Balş, Şcoala nr. 3 Caracal, Şcoala nr. 4 Caracal, Şcoala Sineşti, SAM Caracal, SAM Drăgăneşti, Şcoala „Gh. Popescu“ Mărgineni-Slobozia, Şcoala Bircii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS