10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

S-au răsturnat cu maşina

Un copil şi o femeie au ajuns de urgenţă la spital, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat pe marginea drumului. Accidentul rutier s-a petrecut sâmbătă, pe drumul comunal Bîrza – Braneţ. Victor S., de 38 de ani, din Bîrza, se deplasa la volanul unui autoturism BMW. Din cauza neatenţiei în conducere, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului au fost răniţi S.M., de opt ani, şi Floarea S., de 57 de ani, ambii din Bîrza. Victimele au fost transportate mai întâi la Spitalul Balş. Ulterior, ele au fost transferate la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru noi investigaţii şi tratament de specialitate. Conducătorul auto a scăpat fără nici o rană. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

A murit electrocutat

Un bărbat din comuna vâlceană Lăpuşata şi-a pierdut viaţa după ce a fost electrocutat în timp ce lucra în propria curte. Sâmbătă dimineaţă, lucrătorii Postului de poliţie din Lăpuşata au fost sesizaţi că la morga Spitalului Judeţean se află cadavrul lui Gheorghe A., de 26 de ani, din comuna Lăpuşata. Echipa operativă din cadrul Poliţiei Horezu a stabilit că bărbatul s-a electrocutat la o betonieră. Cercetările continuă, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor decesului.

Sergiu MIR

În comă din cauza vitezei

Un tânăr din Aiud a ajuns în spital în comă profundă din cauza unui accident produs pe fondul vitezei excesive. Incidentul a avut loc vineri, când Călin O., de 27 de ani, din Aiud, judeţul Alba, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan pe DN 7, din direcţia Sibiu câtre Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Câineni – Vâlcea a pierdut controlul volanului. Maşina a derapat şi a pătruns pe contrasens, fiind izbită din spate de un tir Volvo, condus regulamentar de Vasile P., din Timişoara. În urma impactului a fost grav rănit şoferul de pe Logan, care a fost transportat la Spitalul Municipal din Sibiu, unde a rămas internat la Secţia de reanimare în stare de comă profundă. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul producerii accidentului, cei doi purtau centura de siguranţă.

Sergiu MIR

Suspectat că şi-a omorât mama

Poliţiştii doljeni au reţinut sâmbătă un bărbat din comuna Celaru, acesta fiind principalul suspect de uciderea mamei sale. În jurul orei 14.00, poliţiştii au fost sesizaţi că în satul Soreni, ce aparţine de comuna doljeană Celaru, a decedat, la domiciliu, Sabina D., de 64 de ani, din localitate, după o altercaţie cu fiul său. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că victima prezenta multiple leziuni traumatice la nivelul capului, trunchiului şi membrelor. Din primele cercetări s-a stabilit că sâmbătă, în jurul orei 11.00, Nicolae D., de 42 de ani, fiul victimei, a avut o altercaţie cu aceasta, pe fondul consumului de alcool. În timpul conflictului, bărbatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri cu o coadă de unealtă agricolă, provocându-i leziuni ce au condus la deces. Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a emis pe numele lui Nicolae ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Aldezir MARIN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS