16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFonduri guvernamentale pentru locuinţe sociale

Fonduri guvernamentale pentru locuinţe sociale

Clădirea fostului Cămin de bătrâni din Ostroveni Vâlcea va fi transformată în imobil pentru locuinţe sociale pe bani de la guvern. După aprobarea sumelor, lucrările vor demara.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat recent că s-au alocat bani pentru transformarea clădirii abandonate a căminului de bătrâni în locuinţe sociale pentru familiile cu probleme financiare. „Am primit deja o adresă prin care ni se comunică faptul că vom beneficia de o finanţare de 700.000 de lei pentru a demara lucrările la obiectivul din Ostroveni, lucru pe care îl vom şi face“, a declarat primarul Mircia Gutău.

Proiectat iniţial pentru a găzdui un cămin de bătrâni, imobilul din Ostroveni a rămas într-un stadiu incipient, fondurile pentru finalizarea acestuia lăsându-se aşteptate. Între timp, standardele în domeniul îngrijirii bătrânilor s-au schimbat, iar construirea unui centru-mastodont pentru a găzdui vârstnici a devenit inutil. Municipalitatea a preluat clădirea, cu terenul aferent, şi i-a schimbat în acest an destinaţia în aceea de locuinţe sociale. Compartimentat în prezent în patru tronsoane, imobilul ar putea găzdui, potrivit specialiştilor, 90 de apartamente sociale. „A fost scoasă la licitaţie proiectarea recompartimentărilor, iar firma care a câştigat se ocupă de lucrare. Urmează ca după terminarea proiectului să se pună în licitaţie şi lucrarea propriu-zisă. Mă bucur că vom primi aceşti bani deoarece la anul intenţionăm să solicităm încă o tranşă de finanţare pentru a finaliza construcţia“, a spus primarul.

Cămin nou de bătrâni

O dată cu transformarea clădirii din Ostroveni în locuinţe sociale, municipalitatea trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile şi faţă de bătrânii care au nevoie de ocrotire. „În această lună vom scoate la licitaţie şi proiectul pentru construirea unui cămin de bătrâni în vecinătatea Grădinii Zoologice din Ostroveni, într-o zonă foarte liniştită, în apropierea viitoarelor locuinţe sociale. În septembrie sau în octombrie, în funcţie de proceduri, vom demara şi licitaţia pentru construcţie, pentru a începe lucrările în toamnă“, a explicat Gutău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS