14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Iliescu face pe nevinovatul

Ion Iliescu face pe nevinovatul

Fostul preşedinte al României susţine că în Piaţa Universităţii au fost reprimate de forţele de ordine şi de mineri doar nişte „grupuri anarhice organizate“.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a arătat revoltat de acuzaţiile la adresa sa conţinute în rechizitoriul procurorilor militari din dosarul Mineriadei, susţinând că autorităţile judiciare deplasează răspunderea de la cei care au tulburat ordinea publică la cei care au apărat-o.

„Constat o tendinţă periculoasă, şi anume încercarea de deturnare a cercetării de la cauză la efect, de la vinovaţii pentru provocarea actelor de vandalism de pe 13 iunie, îndreptate împotriva unor instituţii ale statului (la numai trei săptămâni de la alegerile din 20 mai 1990), spre organele de ordine şi unităţile militare care s-au străduit să elimine anarhia şi să restabilească ordinea. Victimele nevinovate din seara de 13 iunie au fost consecinţa actelor anarhice şi nu a acţiunii necesare a instituţiilor statului“, se precizează într-un comunicat remis ieri de fostul preşedinte.

 

Anticomuniştii, catalogaţi drept „grupuri anarhice“

 

Iliescu afirmă că demersul de a stabili greşit vinovaţii „ar putea avea posibile urmări grave pentru ordinea constituţională şi pentru apărarea ordinii publice“. Fostul şef de stat continuă să susţină şi acum, la 17 ani de la tristele evenimente din 13-15 iunie 1990, că manifestanţii anticomunişti din Piaţa Universităţii erau nişte „grupuri anarhice“, iar minerii chemaţi la Bucureşti să „restabilească liniştea“, snopind în bătaie orice persoană care purta barbă, pe motiv că arată a student, au venit doar „să planteze panseluţe“. „Este de notorietate faptul că era vorba de grupuri anarhice, organizate, care au atacat şi devastat instituţii publice (Poliţia Capitalei, SRI, Ministerul de Interne, Televiziunea Publică)“, susţinea ieri, în comunicatul de presă, fostul preşedinte Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII