8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFântâni publice cu apă nepotabilă

Fântâni publice cu apă nepotabilă

OLT. Echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ai Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) şi Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) au desfăşurat controale în mai multe comune ale judeţului, verificând 76 de fântâni publice, rezultatele stabilind că majoritatea surselor de apă nu corespund. În urma analizei probelor prelevate a rezultat că 46 de surse nu corespund bacteriologic şi alte 30, fizico-chimic, în sarcina autorităţilor locale căzând inscripţionarea fântânilor cu mesajul „Apa nu este bună de băut“.
În urma analizei a 82 de probe prelevate din 23 de instalaţii s-a stabilit că apa se înscrie în parametrii de potabilitate. Alte 76 de probe prelevate sunt în lucru, cele trei instituţii stabilindu-şi ca obiectiv verificarea tuturor surselor publice de apă până la sfârşitul trimestrului III 2007.
Nu s-au dat amenzi cu ocazia controalelor, 15 viceprimari fiind însă avertizaţi pentru că nu au întreprins demersuri pentru stabilirea calităţii apei din fântânile publice. Au fost surprinşi pe picior greşit viceprimarii comunelor: Schitu, Ghimpeţeni, Nicolae Titulescu, Crâmpoia, Dăneasa, Găneasa, Pleşoiu, Strejeşti, Grădinari, Văleni, Stoicăneşti, Mărunţei, Dobreţu, Vulpeni, Baldovioneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS