10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Spitalului Balş, reclamat de angajaţi

Directorul Spitalului Balş, reclamat de angajaţi

Asistenţii spun că dr. Ştefan Stănculescu îi obligă să semneze adeziuni pentru o anumită societate de pensii private.

OLT. Uniunea Judeţeană SANITAS a primit o reclamaţie din partea sindicatului asistenţilor din Spitalul Orăşenesc Balş, salariaţii susţinând că managerul Ştefan Stănculescu, în calitate de colaborator al unei societăţi care se ocupă cu pensiile private, obligă salariaţii să se prezinte cu copii după cărţile de identitate cu scopul de a-şi alcătui o bază de date. După ce va începe campania pentru pensiile private obligatorii, salariaţii ar trebui să semneze adeziuni la societatea reprezentată de manager, au declarat asistenţii. Liderul UT SANITAS, Roxana Dragomir, s-a deplasat miercuri la spitalul din Balş, unde a purtat o discuţie cu dr. Ştefan Stănculescu.
„Fetele de la Balş au şi altfel de probleme. Domnul manager nu le recunoaşte statutul, nu invită liderul de sindicat la şedinţele Comitetului Director. După discuţiile de miercuri a vrut să demonstreze că situaţia s-a schimbat, aşa că a chemat lidera la o şedinţă în care s-a hotărât… achiziţionarea unei maşini de tocat. În zilele caniculare în acest spital am avut probleme cu asigurarea apei minerale pentru salariaţi“, a declarat Dragomir.
Contactat telefonic, managerul Ştefan Stănculescu a respins toate acuzaţiile, catalogându-le drept neînţelegeri. „N-am cum să oblig pe cineva să subscrie la o societate anume. Am avut o discuţie cu lidera SANITAS şi consider că am lămurit lucrurile. Am aici 180 de angajaţi. Probabil că nu sunt toţi mulţumiţi, dar consider că în general am o relaţie bună cu angajaţii. Mă deranjează însă că nemulţumiţii nu vin la mine. Săptămâna viitoare voi convoca o şedinţă la spital, să stau de vorbă cu toţi angajaţii, să ne lămurim problemele“, a spus dr. Stănculescu.
Despre neînţelegerile de la Balş a aflat şi directorul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, dr. Dana Conea, care a declarat că a avut o discuţie cu managerul Spitalului Balş şi că va cerceta cazul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS