21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilieri judeţeni în echipa prefectului

Consilieri judeţeni în echipa prefectului

Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, şi-a prezentat ieri echipa cu care va încerca să schimbe imaginea instituţiei. Printre cei cinci membri se regăsesc doi consilieri judeţeni, dar şi un membru PSD.

Prezentare cu scandal ieri, la Prefectura Dolj. Silviu Dumitru i-a adus în faţa presei pe membrii cabinetului său, unul dintre ei, Marcel Privantu, membru PSD, ieşindu-şi din pepeni când a fost întrebat dacă este membru de partid. „Prezenţa mea în cabinetul prefectului se datorează exclusiv solicitării prefectului. Nu vreau să spun, nu pot să răspund la această întrebare“, a declarat nervos Privantu.

Prefectul Silviu Dumitru a încercat să liniştească spiritele, spunând că nu îl interesează culoarea politică a colaboratorilor săi din cabinet. „Privantu este un specialist. Nu mă interesează de la ce partid este. Nu facem politică aici“, a spus Dumitru.

Preşedintele executiv al PSD Dolj, Ion Prioteasa, s-a declarat uimit de reacţia colegului său de partid. „Păi, de ce să se enerveze? Dacă a fost ales, acum trebuie să răspundă întrebărilor“, a spus Prioteasa, care a precizat că Privantu s-a consultat cu preşedintele PSD Dolj, Ion Călin, înainte de a accepta propunerea prefectului.

 

Vrea pe teren

 

Ceilalţi membri ai cabinetului sunt consilierii judeţeni PNL Cosmin Enea şi Dan Mogoş, acesta din urmă fiind directorul cancelariei, Ovidiu Dumitrana, care va fi consultant, şi Veronel Columbeanu, care va ocupa funcţia de secretar al cancelariei. Singurul post care nu a fost încă ocupat este cel de consilier pe problemele romilor, dar prefectul a precizat că va alege unul din noianul de adrese venite din partea organizaţiilor nonguvernamentale.

Pe lângă prezentarea echipei de lucru, prefectul a declarat că va pleca pe teren împreună cu doi dintre colaboratorii săi pentru a afla situaţia reală. „Mă interesează în primul rând zona rurală. O să parcurg câteva comune pe zi şi vreau ca fiecare localitate să aibă un registru cu situaţia din comună. Vreau să ştiu câte animale sunt, ce populaţie, cu ce probleme se confruntă. Aceste date vor fi publicate şi pe site-ul prefecturii“, a declarat Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU