5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani de spaţii verzi de la guvern

Bani de spaţii verzi de la guvern

OLT. Agenţia pentru Protecţia Mediului anunţă autorităţile publice din judeţ că pot cere bani de îmbunătăţire a calităţii mediului de la guvern, prin întocmirea de proiecte. Tot ce au de făcut primarii este doar să întocmească  proiectele şi să le trimită spre aprobare. Ei au ocazia să nu se mai plângă că localităţile pe care le păstoresc arată jalnic deoarece nu ar avea bani.
Proiectele sunt cerute în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, care are următoarele obiective: dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor din localităţi prin înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate sau prin reabilitarea celor existente.
Primarii trebuie să trimită proiectele, potrivit OUG nr. 59 din iunie 2007, la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, care le analizează, selectează şi acordă finanţarea. Având în vedere că banii, maximum 25.000.000 lei în acest an, sunt suportaţi din Fondul pentru Mediu, proiectele autorităţilor locale au nevoie de avizul APM, care va şi evalua propunerile de proiecte şi, eventual, le va retuşa dacă este cazul. Ordonanţa de urgenţă prevede că primăriile care vor primi finanţarea sunt obligate să respecte legislaţia achiziţiilor publice pentru realizarea proiectelor respective, sumele alocate fiind aprobate prin hotărâre de guvern, la propunerea ministerului de resort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS