Acasă Local Oraşul Băile Govora aşteaptă avizul de funcţionare a sistemului de apă potabilă

Oraşul Băile Govora aşteaptă avizul de funcţionare a sistemului de apă potabilă

Sistemele de apă potabilă din mai multe localităţi din judeţul Vâlcea au fost verificate de reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), în vederea emiterii avizelor de funcţionare. La Băile Govora, sistemul de apă potabilă nu a primit avizul de funcţionare din cauza unor lucrări de reparaţii.  

VÂLCEA. Sursa principală de apă verificată a fost cea de la Brădişor, dar au fost controlate şi staţia de potabilizare de la Valea lui Stan din Brezoi, sistemele publice de apă din Dăeşti, Bujoreni, Băbeni, Băile Govora, Brezoi şi captarea din sursa Cheia. Luminiţa Apostolescu, medic la Biroul Evaluare Factori de Mediu din cadrul ASP Vâlcea, a declarat că în urma analizelor au fost acordate avizele sanitare de funcţionare tuturor sistemelor de alimentare cu apă. „Excepţie a făcut sistemul care alimentează oraşul Băile Govora, unde staţia de potabilitate şi perimetrele de protecţie pentru sursă se află în lucrări de reparaţii curente, reamenajări şi igienizare. Deşi se efectuează lucrările respective, medicii ASP ne-au asigurat, în urma analizelor, că nu sunt probleme legate de calitatea apei, sistemul urmând să fie reevaluat cât de curând“, a spus medicul Luminiţa Apostolescu.

Probe de apă prelevate din fântâni

Mihai Mateescu, primarul oraşului Băile Govora, a afirmat că reţelele de apă şi canalizare sunt de interes judeţean, conform Legii nr. 213, şi aparţin Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, iar acesta le-a dat în administrarea societăţii Apavil. „Nu avem probleme în ceea ce priveşte calitatea apei, iar de sistem şi de lucrări se ocupă Apavil. Avem ceva probleme cu conductele de apă care se mai fisurează pentru că reţeaua este foarte veche şi poate că mai sunt infiltraţii“, a precizat Mihai Mateescu. Edilul a spus că a luat probe de apă din 15 fântâni publice de pe raza oraşului pe care le-a trimis la Sanepid, la analize, pentru a vedea dacă apa mai e bună de băut, în urma secetei. Pentru că, pe perioada caniculei, s-a observat o diminuare a debitului de apă pe mai multe pâraie şi râuri, reprezentanţii ASP monitorizează, prin prelevarea de probe de laborator, calitatea apei din fântânile publice.

Exit mobile version