17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurăţenie bec pentru ministru

Curăţenie bec pentru ministru

Vestea că ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu vine astăzi la Craiova i-a trezit din hibernare pe angajaţii Spitalului de Urgenţă. Aceştia s-au pus ieri pe treabă şi au reuşit să facă într-o singură zi ceea ce nu au reuşit într-un an. Şi anume, să facă bec curtea spitalului.

Dis-de-dimineaţă au fost luate la puricat mai întâi terenurile, care au fost desţelenite, iar pământul săpat cu grijă. A venit apoi rândul mormanelor de gunoi de pe aleea de acces dinspre Serviciul de Ambulanţă Dolj să fie încărcate în două remorci şi duse la groapa de gunoi a oraşului. În locul lor au rămas trei tomberoane nou-nouţe, achiziţionate special pentru evenimentul de joi.

Şi, nu în ultimul rând, s-a trecut la spălarea tocăriei şi a geamurilor clădirilor în care vor avea loc inaugurarea acceleratorului liniar de particule şi a Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pentru impulsionarea activităţii angajaţilor ar fi de dorit ca ministrul sănătăţii să vină mai des în vizită la cel mai mare spital craiovean.

Datoriile spitalelor vor fi plătite

 

Ministerul Sănătăţii vrea să plătească datoriile spitalelor. Ministrul Eugen Nicolăescu, citat de NewsIn, a promis că va contribui la elaborarea unui act normativ, probabil în cursul acestei luni, care să permită achitarea datoriilor acumulate până acum de spitale către furnizorii de produse medicale.

Hotărârea ar fi mană cerească şi pentru spitalele doljene, care au reuşit să acumuleze în ultimii doi ani datorii importante. Campion absolut rămâne însă Spitalul de Urgenţă Craiova, care a adunat până acum 150,028 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 90% din totalul datoriilor.

 

Rău-platnic

 

Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova aşteaptă cu nerăbdare rezolvarea acestei probleme, în condiţiile în care furnizorii ameninţă cu sistarea comenzilor, iar o parte dintre ei chiar au refuzat să mai participe la licitaţiile din acest an din cauza neonorării contractelor pe anul trecut.

Există însă şi furnizori care au acceptat să mai păsuiască spitalul. Printre aceştia se află şi Centrul „Prima Medical“ din Craiova, cu care are contract pentru efectuarea investigaţiilor de imagistică medicală (tomografie, RMN) pentru situaţiile în care aparatura de înaltă performanţă a spitalului nu funcţionează. Bolnavii internaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova sunt transportaţi la „Prima Medical“ pentru investigaţii performante gratuite, iar cei care merg la consultaţii în policlinică sunt îndrumaţi spre aceeaşi unitate, dar plătesc un adaos stabilit de firmă.

Directorul „Prima Medical“, dr. Dan Bondari, recunoaşte că spitalul are să-i plătească datorii destul de importante, însă nu a vrut să spună despre ce sume este vorba. „Spitalul are datorii către noi şi sperăm să le recuperăm. Situaţia nu este însă atât de serioasă încât să vorbim despre o reziliere de contract“, a precizat Bondari.

Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Calangiu, a declarat ieri că ministerul a cerut şi primit o situaţie detaliată a arieratelor unităţii sanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU