11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbasadorul Azerbaidjanului, impresionat de Craiova

Ambasadorul Azerbaidjanului, impresionat de Craiova

Azerii vor să facă afaceri în Craiova. Ambasadorul Azerbaidjanului a declarat ieri, la Craiova, că Bănia prezintă interes pentru investitorii din ţara sa, cel mai important obiectiv fiind Complexul Energetic Craiova.

Excelenţa sa Eldar Hasanov s-a întâlnit ieri cu primarul Antonie Solomon şi a dat o raită prin Prefectura Dolj, declarându-se încântat de curăţenia şi valoarea culturală a Craiovei. „Există relaţii culturale dezvoltate cu alte regiuni din România. Am investit mult în această ţară şi sunt sigur că vor fi astfel de investiţii şi în Craiova“, a declarat ambasadorul. Acesta a vizitat Clinica de Dializă Renamed, cu care vrea ca Azerbaidjanul să înceapă o colaborare. „Am hotărât ca această clinică să fie prezentă pe piaţa din Azerbaidjan. Patronul a fost deja la noi“, a spus Hasanov, care a rămas uimit când a auzit că unitatea medicală nu funcţionează deoarece Ministerul Sănătăţii nu i-a dat toate avizele. „Cu o astfel de clinică, la noi nu cred că ar fi fost probleme“, a recunoscut ambasadorul.
Pe lângă colaborarea în domeniul medical, Hasanov a declarat că sprijină toate proiectele României legate de Marea Neagră, proiectul Nabucco şi construirea conductei Constanţa – Trieste şi l-a lăudat pe preşedintele Traian Băsescu, care „a fundamentat colaborarea“ cu Azerbaidjanul. „Noi avem afaceri legate de petrol în România şi ne interesează să participăm la privatizările din domeniul energiei, cum ar fi complexurile energetice“, a menţionat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII