12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorian Pittiş a încetat din viaţă

Florian Pittiş a încetat din viaţă

Renumitul cântăreţ şi actor Florian Pittiş a încetat din viaţă ieri, la Institutul Oncologic din Bucureşti. În vârstă de 63 de ani, Florian Pittiş, cunoscut şi ca realizator radio, a fost internat de urgenţă în spital săptămâna trecută, fiind bolnav de cancer la prostată. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, actorul a solicitat prezenţa unui preot care să-i dea ultima împărtăşanie. Ieri, cel care a încântat generaţii întregi cu melodiile grupului „Pasărea Colibri“ a urcat la ceruri.
Celebrul muzician Florian Pittiş – „Moţul“, cum îi spuneau prietenii, s-a născut pe 4 octombrie 1943, la Bucureşti. S-a făcut cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu în Cenaclul „Flacăra“. Între 1992-2001 a cântat alături de formaţia „Pasărea Colibri“, fiind unul dintre membrii fondatori, cu care a imprimat câteva albume. A regizat piese de teatru, a lucrat la Teatrul „Bulandra“ cu regizori precum Liviu Ciulei, Andrei Şerban sau Alexandru Tocilescu, a jucat în câteva filme, printre care „Gioconda fără surâs“, „Adio“, „Dragă Nela“, „Veronica se întoarce“, „Înnebunesc şi-mi pare rău“, iar vocea sa se poate auzi în varianta dublată a filmului de animaţie „Maşini“, din 2006. Florian Pittiş a avut o contribuţie importantă la promovarea muzicii rock şi a condus postul Radio3net.ro, singurului post de radio din România care emite doar pe internet.
Lumea artistică din România şi nu numai îşi va aminti de cel care a compus şi versurile melodiei „Vinovaţii fără vină“, care se pare că l-au caracterizat în viaţă: „Sunt curat la trup, curat la suflet / Vreau să-i înţeleg şi să-i iubesc / Nu contează cât de lung am părul / Important e cât şi cum gândesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII