Acasă Local Dolj Giugea, sfătuit să-şi recâştige postul în instanţă

Giugea, sfătuit să-şi recâştige postul în instanţă

Democraţii se repliază şi ripostează în faţa deciziei guvernului condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu de a elibera din funcţie cinci prefecţi proveniţi din PD.

Hotărârea guvernului de a înlocui cinci prefecţi care până la începutul lui 2006 aveau carnete de membri PD a declanşat un val de riposte din partea democraţilor, care au catalogat decizia drept o „lovitură grea pentru reforma administraţiei publice“, aşa cum s-a exprimat ieri secretarul general al PD, Vasile Blaga. Acesta a îndemnat prefecţii schimbaţi de guvern să atace în contencios hotărârea guvernului, convins fiind de faptul că „sigur vor câştiga“.
Acelaşi sfat l-a primit ieri din partea eurodeputatului Marian Jean Marinescu şi Nicolae Giugea, fostul prefect de Dolj lăsat de guvern fără funcţia din judeţ, dar „cadorisit“ cu un post de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta a declarat că acţiunea guvernului a fost „pur politică“ şi doljenii de rând vor afla în curând care sunt efectele acestei acţiuni. „E o decizie care trebuie urmată întrucât ce s-a întâmplat e o acţiune pur politică. Nu are nici o legătură cu administraţia sau cu întărirea capacităţii administrative, decât poate a PNL-ului. Aşa visează noaptea Tăriceanu. La Dolj au făcut o greşeală foarte mare. Au înlocuit o persoană foarte capabilă cu un reprezentant al PNL-ului. Or să vadă cetăţenii din Dolj ce înseamnă un prefect PNL. O să ne lămurim aşa cum ne-am lămurit şi cu subprefecţii PNL, şi cu directorii PNL. Trebuie să ne comportăm în conformitate cu legea. Trebuie daţi în judecată“, a spus eurodeputatul Marian Jean Marinescu.

Giugea: „Să văd care e motivaţia, atunci voi decide“

Cu toate că miercuri Nicolae Giugea a declarat că va merge la Bucureşti pentru a ocupa postul de inspector guvernamental oferit la schimbarea sa din funcţie pe baza principiului mobilităţii, ieri, înaltul funcţionar public nu a exclus posibilitatea judecăţii, în cazul în care motivaţiile pentru schimbarea sa din funcţie nu se vor dovedi solide. Prefectul a declarat că aşteaptă însă o decizie scrisă din partea guvernului pentru a se hotărî. „Eu nu am primit, deocamdată, nici un fel de hârtie, ca să văd care este motivaţia. Când o voi primi, atunci voi decide“, a spus Giugea.

Exit mobile version