21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpulberat de un Passat

Spulberat de un Passat

OLT. Un gorjean a murit pe loc după ce a fost lovit de un autoturism Passat. Accidentul rutier s-a petrecut vineri, pe raza oraşului Piatra Olt, în dreptul localităţii Bistriţa Nouă, pe DN 65 – E 574, în jurul orei 23.30. Un angajat al SC Energoconstrucţia SA Bucureşti, Gheorghe Ganţă, de 43 ani, a încercat să traverseze strada prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost spulberat de un autoturism Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare DJ-26-CAT, care se deplasa dinspre Craiova spre Slatina. Maşina implicată în eveniment era condusă de Ionuţ Cătălin Crăciunescu, de 29 ani, din Craiova. În autoturism erau mai mulţi pasageri care intenţionau să ajungă la mare. Şoferulul nu l-a observat pe cel care i-a tăiat calea şi l-a lovit în plin. „Nu am apucat să îl văd. Pur şi simplu mi-a ieşit în faţă. A apărut din spatele dubei care era parcată pe celălalt sens de mers. Nu îmi imaginez de ce a vrut să treacă strada tocmai pe acolo“, a spus şoferul Passatului.
Gheorghe Ganţă era din localitatea Brăneşti, judeţul Gorj, şi se întorcea de la muncă împreună cu alţi colegi. Ei erau transportaţi cu o autoutilitară Roman, cu numărul de înmatriculare B-21-CTH, condusă de Vasile Şerban. În momentul în care s-a produs accidentul, maşina care transporta muncitorii era parcată, iar în spatele ei era montat, pe partea carosabilă, un triunghi reflectorizant. „Am oprit pentru că mai mulţi muncitori mi-au cerut acest lucru. Era târziu şi ei mi-au spus că vor să îşi facă nevoile fiziologice. Au coborât din maşină şi s-au îndepărtat pe câmp, dar Gheorghe a ales alt loc. La un moment dat am auzit o izbitură puternică. Până să ne dăm seama ce anume s-a petrecut, el era mort“, a spus şoferul care conducea autoutilitara.
La locul accidentului au venit poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră (SPR) şi criminaliştii. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest şi s-a  constatat că nici unul nu consumase băuturi alcoolice. „Din primele cercetări a rezultat faptul că şoferul Passatului a accidentat mortal un bărbat care a încercat să traverseze drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure. Omul a încercat să treacă strada prin spatele dubei care era staţionată pe celălalt sens de mers şi a fost lovit de maşina care se deplasa regulamentar“, a spus Dorel Matei, agent-şef adjunct în cadrul SPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS