10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpital de Urgenţă la Slatina

Spital de Urgenţă la Slatina

OLT. Spitalul Judeţean Slatina devine din luna octombrie spital de urgenţă, ceea ce înseamnă o nouă schemă de finanţare şi implicit creşterea veniturilor medicilor şi mai mulţi bani pentru aparatură, a declarat vineri directoarea autorităţii sanitare din Olt, Dana Conea.
Şefa Autorităţii de Sănătate Publică a precizat că un ordin pe această temă a fost semnat deja de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
În urmă cu aproape două luni, ministrul Nicolaescu a făcut public faptul că în ţară se vor construi mai multe spitale regionale şi de urgenţă. La acel moment s-a stabilit că trebuie construit un spital de urgenţă la Slatina, dar din cauză că administraţia locală nu a pus la dispoziţie cele 3,5 ha teren necesare ridicării acestei unităţi, problema terenului a fost rezolvată la guvern. Astfel, s-a semnat un protocol prin care Ministerul Apărării ceda Ministerului Sănătăţii suprafaţa de 3,5 ha, urmând ca spitalul să fie construit în locaţia unei foste unităţi militare din Slatina. După ce problema terenului a fost rezolvată, ministrul sănătăţii a decis însă ca Spitalul Judeţean Slatina să se transforme în Spital de Urgenţă. Potrivit directorului ASP Olt, Dana Conea aceasta nu înseamnă că ministrul a renunţat la ideea ridicării unui spital nou în reşedinţa judeţului. „Începând cu 1 octombrie, Spitalul Judeţean Slatina se transformă în Spital de Urgenţă. Înseamnă altă modalitate de finanţare, banii urmând să vină atât de la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, cât şi direct de la minister. Din câte ştiu eu nu s-a renunţat la ideea construirii unui spital nou de urgenţă. Dacă acesta se va construi, atunci el va fi spital judeţean de urgenţă, iar cel actual va deveni municipal“, a declarat Conea. Potrivit directorului ASP Olt, schema de finanţare a spitalului va conduce la creşterea veniturilor personalului medical cu până la 40%, dar şi la o dotare corespunzătoare cu aparatură a unităţii spitaliceşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU