12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatricia visează să devină dascăl

Patricia visează să devină dascăl

Patricia Anghel a absolvit clasa a VIII-a la Şcoala „Take Ionescu“ din Râmnicu Vâlcea. A participat la foarte multe concursuri naţionale şi interjudeţene, iar una dintre performanţele sale şcolare este clasarea pe locul întâi la Olimpiada Naţională de Matematică, de anul trecut.

„Un copil excepţional şi puternic din punct de vedere psihic“, aşa o caracterizează profesorul de matematică, Ştefan Smărăndoiu, pe olimpica de la Şcoala „Take Ionescu“ din Râmnicu Vâlcea. De doi ani, Patricia Anghel ocupă locurile fruntaşe la olimpiadele naţionale. A participat pentru prima oară la olimpiada de matematică în clasa a VII -a, în anul 2006, unde a obţinut cele mai bune rezultate: locul I, premiul doi oferit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) şi medalie de aur oferită de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR). Bineînţeles că evenimentul s-a repetat şi anul acesta, respectiv în clasa a VIII-a, obţinând locul III la Olimpiada Naţională de Matematică şi medalia de aur oferită de SSMR. În urma a două baraje, Patricia s-a calificat în lotul lărgit de juniori al României, alături de altă elevă vâlceancă, Georgiana Ciobotaru, din clasa a VIII-a de la Liceul „Matei Basarab“. „Lotul lărgit de juniori al României a fost format, la început, din 20 de elevi din toată ţara, după alte două baraj au mai rămas 12, printre care şi Patricia, iar, după ultimele două baraje, doar şase elevi au fost selectaţi pentru Balcaniadă. Din păcate, Patricia s-a clasat pe locul al şaptelea, prima sub linie. Sunt foarte supărat pentru că, în afară de un elev din Bucureşti, Filip Chirdea, care s-a detaşat faţă de ceilalţi elevi, restul erau de valori sensibil egale“, a declarat profesorul Ştefan Smărăndoiu. Chiar dacă nu a plecat la Balcaniadă, Patricia se pregăteşte intens pentru anul viitor, când va putea participa la olimpiadele naţionale pentru clasele a IX-a.

„Vreau să devin profesoară de matematică”

 

Olimpica Patricia Anghel a participat la foarte multe concursuri, obţinând anul trecut 18 premii I atât la concursurile naţionale, cât şi la cele interjudeţene, însă anul acesta a hotărât să participe la mai puţine concursuri pentru a se putea pregăti pentru Testele Naţionale şi pentru barajul de la Balcaniadă. „Îmi pare foarte rău că nu am putut să merg la Balcaniadă, pentru că am muncit foarte mult încă din clasa a VII-a. Însă, trebuie să mă pregătesc în continuare pentru a putea să particip şi la olimpiadele naţionale care vor urma în liceu. Vreau să devin profesoară de matematică“, a precizat olimpica. Profesorul său, Ştefan Smărăndoiu, crede că este un copil excepţional şi au stabilit amândoi că va ieşi la pensie atunci când ea îi va lua locul de profesor la aceeaşi şcoală. În timpul liber, olimpica citeşte, ascultă muzică, vorbeşte cu colegii pe internet şi cel mai mult îi place să călătorească. Anul acesta părinţii o vor recompensa pentru rezultatele obţinute cu o vacanţă în străinătate.

„Aştept ca şi ceilalţi să se ridice la nivelul Patriciei“

 

Pe lângă „vedeta şcolii“, profesorul Smărăndoiu se mai mândreşte şi cu alţi elevi care au obţinut rezultate foarte bune anul acesta la matematică. Iulia Ţăpescu din clasa a VII-a, a reuşit să aducă în judeţul Vâlcea medalia de bronz, Lucian Lazăr, din clasa a V-a, a obţinut menţiune MECT şi medalie de argint, Iulia Duţă, din clasa a VI-a, menţiune MECT şi medalie de argint, Iana Tudoroiu, medalie de bronz, Andrei Tarbă, medalie de bronz şi menţiune MECT, iar Sorina Smeureanu şi Radu Oancea, medalii de bronz. „Aştept şi de la aceşti copii să se ridice, în timp, la nivelul Patriciei, dar trebuie să înţeleagă că numai prin foarte multă muncă o să ajungă la aceste performanţe. Pe lângă pregătirea pentru olimpiadă, copiii trebuie să aibă şi un psihic foarte bun“, a spus profesorul Smărăndoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII