10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai mulţi bani la bugetul de stat

Mai mulţi bani la bugetul de stat

GORJ. Peste 100 de milioane de lei noi, aproximativ 30 de milioane de euro, este suma colectată în plus pe primele şase luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din taxe şi impozite, de către Direcţia Finanţelor Publice Gorj. Potrivit conducerii instituţiei, creşterea este cu 43% mai mare decât anul trecut. Pe primele şase luni ale acestui an, suma colectată s-a ridicat la peste 357 de milioane de lei, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au virat doar 247 de milioane de lei. Gheorghe Paraschivu, directorul Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, a precizat că majorările cele mai mari s-au înregistrat la impozitul pe profit şi pe venit, la care se aplică nivelul unic de 16%.

Peste 100 de firme au intrat în faliment

În prima jumătate a acestui an, peste 100 de agenţi economici au intrat în  faliment fie la cererea Direcţiei de Finanţe, fie la solicitarea altor creditori. Datoriile acumulate de aceste firme se ridică la 7,7 milioane de lei.
În primul semestru, lucrătorii Direcţiei Finanţelor Publice Gorj au efectuat 1.600 de controale, în urma cărora s-au stabilit suplimentar sume în valoare de aproape 29 de milioane de lei, fiind aplicate amenzi de peste 1,1 milioane de lei. De asemenea, în urma punerii în aplicare a măsurilor de executare silită – somaţii, popriri şi sechestre – a fost recuperată suma de peste 141 de milioane de lei. „Imediat ce s-a depăşit termenul legal de plată am apelat la măsurile de executare silită“, a precizat Gheorghe Paraschivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS