Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Liberalii ne dau prefect PSD
Liberalii doljeni nu vor ajunge niciodată să-şi pună un om în fruntea Prefecturii Dolj. Cel puţin aşa susţine deputatul peledist Horaţiu Buzatu, care a declarat că postul este păstrat pentru un reprezentant al PSD. „Se fac demersuri de către cei de la PNL să-şi pună un om, dar nu vor reuşi. Judeţul Dolj a picat la zar pentru PSD. Sunt convins că atunci când va fi schimbarea, nu se va accepta o propunere dinspre PNL, ci dinspre PSD. Oricum, nu cred că mai e nici o diferenţă. PNL se aproprie din ce în ce mai mult de PSD şi invers, iar PSD are din ce în ce mai multe interese comune cu PNL şi invers. Este tot un drac“, a spus Buzatu. În replică la afirmaţiile deputatului peledist, liberalii au declarat că un prefect pus de PSD nu va putea reprezenta niciodată în teritoriu un guvern condus de PNL. „Scaunul de prefect se ocupă după ce se stabilesc nişte criterii: trebuie să fie înalt funcţionar public sau funcţionar public cu delegări de competenţe. Oricum, nu a existat nici o negociere între PSD şi PNL şi o repartiţie după algoritm a prefecturilor“, a spus senatorul Mario Oprea, preşedintele PNL Dolj.
Cristina BÎŢU

Oltenia intră pe cod galben
Doljenii nu vor scăpa în următoarele zile de temperaturile de peste 35 de grade Celsius. Secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, a declarat ieri, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii din toată ţara, că mai multe judeţe din sudul ţării, printre care Dolj, Mehedinţi şi Olt, vor avea parte astăzi de temperaturi cuprinse între 35 şi 38 de grade, care corespund codului galben. Dobre a precizat că atenţionarea va fi extinsă duminică şi luni şi la alte judeţe din sudul ţării, printre care Gorj, menţionând că, local, temperaturile din sudul acestor judeţe pot ajunge la 40 de grade Celsius. Secretarul de stat a cerut prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene din zonele cu cod galben să stea în judeţe pentru a putea face raportări zilnice către minister şi a solicitat rămânerea în alertă a organismelor şi instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.
Cristina BÎŢU

Gorjul, printre judeţele cu cei mai mulţi peledişti
Eduard Berca, vicepreşe-dintele PLD Gorj, a precizat, în cadrul unei întâlniri de lucru la nivel naţional, că s-a întocmit un clasament al organizaţiilor cu cei mai mulţi membri de partid, iar judeţul Gorj ocupă locul IV pe ţară, 4.000 de gorjeni fiind înrolaţi în PLD. „A fost o emulaţie către PLD. Înaintea judeţului Gorj se mai află doar judeţele din Moldova: Iaşi, Vaslui şi Neamţ. Avem, în prezent, 64 de organizaţii constituite din cele 70 de localităţi ale judeţului, urmând ca până la jumătatea lunii viitoare să fie deschise filiale şi în celelalte şase localităţi“, a precizat Eduard Berca. Potrivit conducerii PLD Gorj, mai mult de jumătate din actualii membri nu au fost implicaţi politic.
Andrei IONESCU

Guvernul scurtează Ziua Imnului
Secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Paul Victor Dobre, a cerut autorităţilor din judeţele atenţionate cod galben, printre care şi celor din Dolj, să reducă pe cât posibil manifestările prilejuite de Ziua Imnului, care vor avea loc mâine. Dobre a cerut administraţiilor să nu implice copiii în programul manifestărilor şi să asigure condiţii participanţilor la evenimente. „Putem să adaptăm programul astfel încât să nu fie lung, nu aduceţi copiii acolo pentru că nu are rost, iar celor care participă la manifestări să le asiguraţi apă minerală, să îi ţineţi la umbră, nu în soare“, a spus Dobre.
Cristina BÎŢU

Exit mobile version