14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Şah. CSM Craiova a luat toate trofeele

Festivalul şahului de la Craiova, concurs organizat de Clubul Sportiv Municipal în colaborare cu LPS „Petrache Trişcu“ şi DSJ Dolj, şi-a desemnat ieri câştigătorii. Trofeul CSM a intrat, la fel ca şi anul trecut, în posesia lui Iulian Bârzanu, sportiv legitimat la clubul organizator. Bârzanu a fost urmat în clasament de Iulian Micu (Palatul Copiilor Craiova) şi Gabriel Papa (CSM Craiova). La feminin, s-a impus Anda Glişcă (CSM Craiova), locurile doi şi trei fiind ocupate de colegele sale de club, Georgiana şi Maria Stanciu.
La festivitatea de premiere de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ au participat senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) între 1996 şi 2000. Ambii au contribuit financiar la organizarea turneului.
„Nici nu pot să îmi imaginez că ar putea dispărea şahul din România, în condiţiile în care în alte ţări, cum ar fi Rusia, se studiază ca materie obligatorie în clasele primare. Nu mă pricep prea bine să joc, dar atât cât voi putea voi sprijini şahiştii craioveni“, a spus Mario Oprea, preşedintele de onoare al secţiei de şah de la CSM Craiova. Costin Georgescu, fost director SRI, dar şi fost elev al LPS „Petrache Trişcu“,
şi-a declarat şi el disponibilitatea de a ajuta şahiştii din Bănie, pe care îi consideră talentaţi. Toţi cei 33 de participanţi la „Trofeul CSM“ au fost premiaţi de organizatori cu bani, diplome, dulciuri şi cărţi.
Daniela MITROI

Atletism. Olimpic va colabora cu CS Universitatea

CS Universitatea Craiova a dat o lovitură de imagine, prin realizarea unei colaborări, pentru atletism, cu CS Olimpic Craiova. Cristina Vasiloiu, Daniela Donisă, proaspăt medaliate la Europenele de juniori, Corina Dumbrăvean, Gabriela Neacşu, Simona Barcău şi toate celelalte atlete care se antrenează cu Doru Roşca vor avea dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova.
 „Am zis că decât să colaborăm cu cluburi din alte oraşe, mai bine ajutăm CS Universitatea. Am o relaţie foarte bună cu domnii Cornel Stroe şi Pavel Badea. În plus, majoritatea fetelor pe care le pregătesc sunt studente la FEFS Craiova“, a spus ieri antrenorul Eleodor Roşca.
La rândul său, Pavel Badea, directorul CS Universitatea, a spus că această colaborare va aduce multe beneficii clubului pe care îl conduce: „Sunt conştient că atletele au valoare şi şanse să vină cu medalii multe şi implicit un punctaj bun pentru CSU. De aceea noi le vom sprijini financiar pentru a face performanţă“. Fostul fotbalist a adăugat că pe lângă vedetele de la CS Olimpic, secţia de atletism de la CS Universitatea, condusă de Adi Tudor, va promova atleţii tineri.
Elevele lui Roşca ar putea să obţină deja primele medalii pentru CS Olimpic – CS Universitatea în week-end, la Campionatele Naţionale de atletism pentru seniori, care se vor desfăşura la Bucureşti, pe stadionul Dinamo.
Daniela MITROI

Handbal (m). Aihan Omer în locul lui Lucian Râşniţă la naţională
 
Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a stabilit ieri, în urma unei întruniri care a avut loc la Piatra Neamţ, noul antrenor al echipei naţionale masculine de handbal, fiind vorba despre tehnicianul echipei UCM Reşiţa, Aihan Omer.
„L-am ales pe Omer pentru că e cel mai bun. În ultimii trei ani a fost la toate cursurile de perfecţionare din străinătate, plătindu-şi singur cheltuielile. E tobă de handbal şi mai are şi noroc“, a spus vicepreşedintele FRH, Petru Paleu.
Aihan Omer, care a semnat un contract valabil un an, şi-a început cariera de antrenor în 1990 la grupele de copii de la CSS Medgidia. În 1993, a promovat din campionatul judeţean în Divizia B, cu echipa Cimentul Medgidia, iar în perioada 1995-1998 a fost antrenor la prim-divizionara Dacia Piteşti. În 1999, Omer a câştigat titlul naţional şi Cupa României cu Minaur Baia Mare, pentru ca în sezoanele 2001-2002 şi 2002-2003 să realizeze eventul cu Fibrex Piatra Neamţ. În 2003, a preluat HCM Constanţa, obţinând titlul în 2004 cu „marinarii“, Cupa României în 2005, eventul în 2006. În vara anului 2006, Aihan Omer a preluat echipa UCM Reşiţa, cu care a câştigat Cupa Challenge în 2007.
Palmaresul european al antrenorului Aihan Omer cuprinde participarea în Liga Campionilor, cu Minaur Baia Mare, în grupele Ligii Campionilor, cu Fibrex (2002 şi 2003), semifinala Challenge Cup, cu HCM Constanţa (sezonul 2003-2004), şi tot o semifinală, dar în Cupa Cupelor, cu HCM Constanţa (sezonul 2005-2006).
Alexandru VÎRTOSU

Handbal (m). HCM Constanţa, tot la Vâlcea?

Sunt şanse mari ca iubitorii handbalului din Râmnicu Vâlcea să fie răsfăţaţi în viitorul sezon cu meciuri de Liga Campionilor atât la feminin, cât şi la masculin. Campioana României în Liga Naţională masculină, HCM Constanţa, a fost anunţată de forul european (EHF) că nu i se va omologa propria sală pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor. Trupa constănţeană are doar două posibile variante, Buzăul şi Râmnicu Vâlcea, dar sala sporturilor „Traian“ are mari şanse să fie aleasă, având în vedere că tehnicianul Lucian Râşniţă a antrenat la Oltchim în două rânduri.
Andi NICULESCU

Handbal (f). Horvat, prezentată la Oltchim

Campioana României la handbal feminin este pe cale să facă primul şi probabil singurul transfer din această pauză competiţională. Conducerea chimistă este în tratative avansate cu croata Lidija Horvat, de la Podravka Koprivnika. Componentă de bază a naţionalei croate, Lidija are 25 de ani, este stângace şi joacă pe postul de inter dreapta. Ea ar putea fi o alternativă pentru dublarea căpitanului naţionalei feminine a României, Steluţa Luca. Oltchim va organiza în această dimineaţă o conferinţă de presă în care o va prezenta pe handbalista croată, în cazul în care transferul va fi semnat.
Andi NICULESCU

Baschet. CET Govora intră în focuri

Baschetbalistele de la CET Govora au plecat într-un cantonament centralizat în staţiunea bulgară Albena, acolo unde vor sta până pe 6 august. În lot a revenit şi internaţionala de tineret Andreea Hass, cea care a participat la Campionatul European Under 20, desfăşurat în Lituania. În Bulgaria, tehnicienii Mihai şi Antoaneta Toma vor pune accentul pe pregătirea fizică, dar nu sunt excluse nici partidele amicale.
Dacă CET Govora se află deja în pregătiri, formaţia masculină de baschet CSS Râmnicu Vâlcea se va reuni la sala „Traian“ pe 1 august. Noul tehnician al vâlcenilor, bosniacul Ozren Seleskovic, este decis să facă schimbări la echipa din primul eşalon, la care urmează să vină opt jucători de origine sârbă. Între timp s-a renunţat la serviciile vedetei din sezonul trecut, Jamall Miller, dar şi la sârbii Vladimir Milosevic şi Nikola Radmanovac.
Andi NICULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS