11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful SJ Olt şi un medic, răniţi într-un accident rutier

Şeful SJ Olt şi un medic, răniţi într-un accident rutier

Cei doi se îndreptau către Timişoara, unde urma să participe la o întrunire organizată de Ministerul Sănătăţii.

Mihai Niţă, managerul Spitalului Judeţean Olt, şi Marciana Barbu, medic-inspector în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie petrecut marţi seară, în jurul orei 21.00, pe DN 7, în afara localităţii Veţel (Hunedoara). Cadrele medicale se îndreptau către Timişoara, unde urma să participe la o întrunire organizată de Ministerul Sănătăţii. La aproximativ zece kilometri după ce au ieşit din municipiul Deva, s-a întâmplat nenorocirea. Mihai Niţă şi medicul Marciana Barbu au scăpat cu viaţă ca prin minune după ce maşina în care se aflau a fost lovită puternic de o autoutilitară Ford Transit ce venea din sens opus. Accidentul s-a produs din vina lui Florin Cornel F., de 29 de ani, din Arad, care, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen, s-a angajat în depăşirea autoturismului Skoda Octavia, condus de Mihai Niţă, fără să aprecieze distanţa faţă de autoutilitara ce venea din sens opus. Ca să evite impactul cu Volkswagenul, şoferul Fordului, Marius Daniel Z., din Braşov, a frânat brusc, maşina a ieşit pe contrasens şi a intrat în plin în autoturismul condus de Niţă.

În urma impactului, managerul Mihai Niţă şi doctoriţa Marciana Barbu au fost răniţi. Niţă s-a ales cu o coastă fracturată, iar Barbu a suferit un traumatism de coloană cervicală. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Deva, unde au rămas până a doua zi, când au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Olt.

Iniţial, trebuia ca la această întrunire să participe medicul Dana Conea, directorul ASP, însă aceasta nu a putut pleca la Timişoara din cauza unei probleme şi a fost înlocuită de doctoriţa Barbu.

 

„Ar fi mai bine să nu scrieţi despre ce s-a întâmplat“

 

Ieri-dimineaţă, forfotă în Spitalul Judeţean. Toţi angajaţii aflaseră că şeful unităţii şi doctoriţa Barbu au fost implicaţi într-un accident de circulaţie şi urmează să fie aduşi la Spitalul Judeţean. Cum era de aşteptat, cadrele medicale le-au luat apărarea colegilor lor şi, mai ales, şefului unităţii, încercând să îndepărteze ziariştii care voiau să afle informaţii cu privire la cele întâmplate. Mai mult, una dintre asistentele medicale de la Urgenţe i-a ameninţat pe reprezentanţii presei că nu vor mai primi informaţii cu privire la cazurile grave care sunt aduse la spital dacă vor scrie despre cele întâmplate cu colegii lor. Alte cadre medicale au încercat să-i convingă pe ziarişti că nu e bine să fotografieze fără acordul victimelor, ca şi cum cei implicaţi în accident nu ar fi persoane ce reprezintă instituţii publice.

Directorul Spitalului Judeţean a acceptat, în schimb, să vorbească despre cele întâmplate şi a povestit totul amănunţit şi fără nici un fel de reţinere. „Am văzut Volkswagenul că tot încerca să mă depăşească şi reintra pe banda de mers. I-am făcut loc să treacă şi m-am dat mai în dreapta. La un moment dat, m-a depăşit, în timp ce din faţă venea altă maşină. Şoferul acesteia a frânat brusc pentru a nu intra în coliziune cu Volkswagenul şi ne-a lovit pe noi“, a spus Mihai Niţă.

 

„Noi nu preţuim viaţa, iar într-o clipă se poate duce totul“

 

Directorul general al Spitalului Judeţean spune că a învăţat un lucru din această nenorocire. Că viaţa trebuie preţuită şi că orice clipă de neatenţie te poate costa scump. „M-am speriat teribil în momentul producerii accidentului. Dar am învăţat un lucru din asta. Că noi nu preţuim viaţa aşa cum ar trebui, iar într-o clipă de neatenţie se poate duce totul“, a spus Mihai Niţă.

Acum, managerul spitalului îi mulţumeşte lui Dumnezeu că atât el, cât şi colega sa au scăpat cu viaţă. Deşi medicii au stabilit diagnosticul fractură arc costal 11, Niţă spune că se simte bine şi este pregătit pentru plecarea în Italia, programată astăzi, unde va avea loc un schimb de experienţă între medicii de acolo şi cei de la Spitalul Judeţean. Mai rău se simte doctoriţa Barbu, care a rămas internată la Spitalul Judeţean pentru continuarea tratamentului.

Conform informaţiilor oferite de poliţie, vinovat de producerea accidentului se face Florin Cornel F., şoferul Volkswagenului. Acesta s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS