17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase localităţi din Mehedinţi, în beznă

Şase localităţi din Mehedinţi, în beznă

MEHEDINŢI. Şase localităţi din Mehedinţi nu au energie electrică. Din cauza vântului puternic, ce a bătut în rafale în noaptea de marţi spre miercuri, cu precădere în zona de vest a judeţului Mehedinţi, şase localităţi – Cozla, Şviniţa, Eibenthal, Bahna, Vodiţa şi Vârciorova – au rămas fără energie electrică.
Alimentarea cu energie electrică nu fusese reluată, ieri-dimineaţă echipele de intervenţie acţionând pentru remedierea defecţiunilor.
Potrivit ISU „Drobeta“, ieri în judeţul Mehedinţi au avut loc alte zece situaţii de urgenţă. Acestea au constat în şapte incendii ce au afectat o casă de locuit şi aproximativ 40 de hectare de vegetaţie uscată, mirişte şi litieră de pădure. Pentru localizarea şi lichidarea incendiilor au acţionat trei subunităţi de pompieri din cadrul ISU „Drobeta“, împreună cu cetăţeni din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate. De asemenea, s-a intervenit în două misiuni de alimentare cu apă pentru utilităţi şi animale, în satul Bobaiţa, comuna Malovăţ, şi o intervenţie de salvare a unui animal aflat în pericol.
Purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“, lt. Liviu Borugă, a declarat că au fost înştiinţate toate comitele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul primăriilor, întrucât în perioada 24 iulie, ora 21.00, şi 25 iulie, ora 21.00, au fost anunţate fenomene meteorologice periculoase (frecvente intensificări ale vântului, ce vor lua aspect de vijelie, descărcări electrice, izolat ploi torenţiale şi grindină).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS