14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO fetiţă de nouă luni a ars de vie

O fetiţă de nouă luni a ars de vie

Un copil de numai nouă luni, din localitatea doljeană Bistreţ, a murit ieri, după ce casa în care fusese lăsat singur de părinţi a luat foc.

Poliţiştii din comuna doljeană Bistreţ au fost sesizaţi ieri, în jurul orei 9.30, că locuinţa familiei Curte din localitate a luat foc. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Bârca, însă până la sosirea acestora incendiul a fost stins de vecini. Aceştia nu au putut însă salva şi o fetiţă de numai nouă luni, care rămăsese singură acasă. „Văzui cum iese fum gros pe la geamuri şi am început să strig la lume. Strigam cât puteam şi când am văzut că nu iese nimeni de la ei am dat fuga, am scos furtunurile şi am stropit cu apă. După ce am stins am văzut că a ars săraca fetiţă. Era făcută scrum pe pat, acolo unde dormea“, a povestit Elena Andrei, una din vecinele familiei Curte.

Cazul a fost preluat de poliţiştii din Băileşti care au stabilit că, în jurul orei 8.00, Veronica Curte, mama fetiţei, şi Ionel Curte, tatăl copilului, au plecat în sat, lăsând acasă cele două fetiţe, una de patru ani şi alta de nouă luni. Între timp, fetiţa de patru ani a fost luată de o mătuşă, iar cea mică a rămas acasă, dormind. Un întrerupător defect a făcut scurtcircuit, a aprins un prosop care atârna peste el, iar prosopul a picat pe patul în care dormea copilul. În scurt timp focul a cuprins toată camera, iar micuţa nu a avut nici o şansă, decedând în urma arsurilor suferite.

 

„Poate aşa i-a fost sortit!“

 

Primarul comunei Bistreţ spune că nenorocirea nu s-ar fi produs dacă fetiţa nu era lăsată nesupravegheată. „Din câte am înţeles, părinţii au lăsat copilul acasă şi au plecat la o rudă. Dacă erau acasă nu cred că se putea întâmpla aşa ceva. Din fericire, cealaltă fetiţă a fost luată de acasă de o rudă, altfel murea şi ea în incendiu“, a explicat Constantin Raicea, primarul din Bistreţ.

Mătuşa fetiţelor a spus că a lăsat-o acasă pe cea mică tocmai pentru că dormea şi nu a vrut să o trezească. Şi vecinii familiei Curte cred că fetiţa ar fi scăpat cu viaţă dacă era cineva acasă în acel moment. „Femeia a plecat la muncă şi a rămas acasă bărbatul cu cei doi copii, dar a plecat şi el şi le-a lăsat singure. Trebuia să stea acasă, că au mai fost păţiţi cu copilul ăsta. A căzut pe ea o oală cu ciorbă şi a fost opărită pe picioare şi mâini. Doar ieşise din spital şi acum s-a întâmplat asta. Poate aşa i-a fost sortit!“, a încercat Elena Andrei să găsească o explicaţie pentru ce s-a întâmplat.

Poliţiştii doljeni continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu certitudine împrejurările în care fetiţa de doar nouă luni şi-a pierdut viaţa. Trupul carbonizat al acesteia a fost transportat la morga Spitalului Băileşti pentru efectuarea necropsiei.

Pericol

Conform declaraţiilor edilului comunei, dacă vecinii şi comitetul local nu ar fi intervenit prompt pentru a stinge incendiul, acesta s-ar fi putut extinde cu repeziciune către partea de nord a satului, mai ales că ieri-dimineaţă bătea vântul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII