11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurt din mâncarea bolnavilor

Furt din mâncarea bolnavilor

Trei bucătărese de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova au fost surprinse marţi în timp ce ieşeau pe poartă cu produse alimentare folosite pentru prepararea hranei bolnavilor.

O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj a surprins în jurul orei 20.00 trei persoane care încercau să sustragă produse alimentare din incinta Spitalului de Neuropsihiatrie. „Cele trei persoane au avut o grimasă când au văzut patrula de jandarmi, iar acest lucru a creat suspiciuni“, a declarat sublocotenent Ion Ţapu, purtător de cuvânt al IJJ Dolj. Jandarmii au identificat persoanele în cauză, acestea fiind Ionela Bălăşoiu, de 52 de ani, Constantina Turcitu, de 45 de ani, şi Marioara Strinu, de 39 de ani, angajate la bucătăria Spitalului de Neuropsihiatrie.

 

Cu plasele pline de mâncare

 

În urma controlului bagajelor, s-a constatat că bucătăresele au sustras după terminarea programului de lucru, din incinta cantinei spitalului, mai multe produse – trei kilograme de cartofi, un litru de ulei, un borcan de castraveţi, un borcan de compot, un borcan de pastă de tomate, două pâini, un kilogram de brânză, două kilograme de detergent, pe care intenţionau să le folosească pentru consum propriu. Femeile sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, actele premergătoare fiind înaintate organelor competente, pentru continuarea cercetărilor. Conducerea spitalului spune că, pe lângă faptul că trebuie să răspundă în faţa legii pentru fapta lor, cele trei angajate vor fi sancţionate şi la locul de muncă. „Vom analiza situaţia şi, dacă vor fi găsite vinovate, vom dispune eventualele măsuri disciplinare, care pot merge de la penalizări din salariu până la desfacerea contractului de muncă, pentru că nu tolerăm aşa ceva“, a declarat dr. Luiza Popa, directoarea medicală a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

Alt furt

La mijlocul lunii martie a acestui an, jandarmii doljeni au mai prins un angajat al Spitalului de Neuropsihiatrie care furase mâncare de la bucătărie. Virgil Ilie, de 35 de ani, din Craiova, a fost surprins în timp ce sărea gardul spitalului, găsindu-se asupra sa mai multe produse alimentare sustrase din bucătăria unităţii sanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII