7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControl la notele de la sport

Control la notele de la sport

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) va dispune efectuarea unei anchete la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în urma scandalului notelor candidaţilor pentru posturile de profesori de educaţie fizică şi sport din judeţul Gorj, care au fost transmise eronat către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Adrian Gorun, secretar de stat în cadrul MEC, a precizat că s-a dispus efectuarea unor verificări: „Se va efectua un control la Universitatea din Galaţi, pentru a constata cum  s-a produs eroarea în privinţa transmiterii notelor, situaţie care a fost foarte neplăcută pentru candidaţi“.
Pentru cele cinci locuri de profesori de educaţie fizică şi sport au candidat 61 de concurenţi. Numeroşi candidaţi au observat că notele primite erau foarte mici în comparaţie cu modul în care au răspuns la subiecte. Mai mulţi candidaţi, împreună cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ, s-au deplasat chiar la Galaţi, unde au constatat că notele trecute pe lucrări erau altele faţă de cele transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. În urma verificărilor, s-a stabilit că s-a comis o eroare în momentul transcrierii notelor.

Notele au fost transcrise eronat

Gheorghe Mitescu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Gorj, a explicat cum a fost depistată eroarea şi în ce a constat aceasta: „Am primit rezultatele de la Galaţi şi au existat discuţii între candidaţi, dar şi între inspectorii de specialitate, cu privire la faptul că notele erau foarte mici. Ne-am sesizat, am stat de vorbă cu inspectorii de educaţie fizică şi sport din inspectoratul şcolar şi le-am cerut o părere, iar ei mi-au spus că e posibil ca notele să fie date aiurea, pentru că acela care e foarte bun are notă foarte mică şi cel care e mai puţin bun are notă foarte mare. În aceste condiţii, am sunat la Galaţi să verifice dacă notele de pe lucrări concid cu cele de pe catologul care ne-a fost transmis. Prorectorul, care era preşedintele comisiei, mi-a spus că, dacă sunt nemulţumiri, să se depună contestaţii. În momentul în care au fost făcute constestaţiile şi au ajuns la ei, şi-au dat seama de eroare. Cei de la Galaţi susţin că au selectat în ordine alfabetică participanţii, fără să mai selecteze şi coloana cu numele“.

Zece contestaţii la notele reale

Notele reale au fost transmise abia la sfârşitul săptămânii trecute şi, potrivit lui Gheorghe Mitescu, până duminică au fost depuse zece contestaţii. „Este un număr normal de constestaţii. Au fost primite rezultatele contestaţiilor luni (23 iulie – n.r.) şi au fost introduse în calculator, iar oamenii îşi fac opţiunile pe notele reale şi totul a reintrat în normal, conform calendarului MEC“, a adăugat Gheorghe Mitescu.
Totuşi, o comisie a MEC a efectuat o evaluare a inspectorului general şcolar şi a adjuncţilor acestuia. „Rezultatele evaluării nu au fost stabilite de către comisie, dar, în funcţie de acestea, se vor face şi propunerile  corespunzătoare“, a spus Adrian Gorun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS