10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Râmnicu Vâlcea împarte amenzi în stânga şi-n dreapta

Primăria Râmnicu Vâlcea împarte amenzi în stânga şi-n dreapta

Inspectorii Corpului de Control al Primăriei Râmnicu Vâlcea au stabilit săptămâna trecută un record al amenzilor aplicate pentru nerespectarea hotărârilor de consiliu local.

Suma pe care Primăria Râmnicu Vâlcea a vărsat-o în bugetul local săptămâna trecută a fost de 11.350 de lei, bani proveniţi numai din sancţiunile contravenţionale aplicate de inspectorii CCP. Angajaţii primăriei au luat la bani mărunţi mai multe firme din municipiu, unde au constatat nereguli cu privire la respectarea regulamentelor în vigoare. Printre acestea se numără şi nume grele ca Poşta Română, pe care primarul Mircia Gutău pare a fi foarte supărat. Altă firmă, Instpro SRL, a primit două sancţiuni într-o săptămână. Cele mai frecvente nereguli constatate de inspectorii zonali s-au referit la expunerea mărfii în afara spaţiului comercial sau lipirea de afişe în locuri neautorizate. „Este vorba de firma Music Management, ai cărei angajaţi lipeau afişe ce mediatizau concertul lui Julio Iglesias. Afişele acestora erau postate însă în locuri interzise, aşa că societatea a primit o amendă de 1.000 de lei“, a explicat primarul Mircia Gutău.

5.000 de lei în două reprize

Cea mai mare amendă a primit-o firma Instpro, societate ce execută branşamente la reţeaua de gaze naturale din cartierul 1 Mai. „S-au făcut respectivele branşamente, însă muncitorii au uitat să refacă spaţiile verzi distruse şi să debaraseze domeniul public de molozul depozitat în urma lucrărilor. Ba mai mult, fiindcă nu au lucrat cu atenţie, au tăiat un cablu electric ce alimenta cartierul. Pentru aceste nereguli firma a primit două sancţiuni a câte 2.500 de lei, iar amenzile vor continua până când vor remedia toate deficienţele“, a spus primarul din Râmnicu Vâlcea.
Mircia Gutău este supărat şi pe Compania Naţională Poşta Română pentru că nu a reparat faţada clădirii Oficiului Poştal de la gară. „Este inadmisibil ca noi să refacem toată zona, iar cei de la poştă să nu se deranjeze nici măcar să îşi văruiască faţada clădirii în care funcţionează“, s-a arătat nemulţumit edilul-şef. Inspectorii zonali au aplicat în acest caz o amendă de 2.500 de lei.  „Vom aplica amenzi nonstop celor care nu înţeleg să respecte regulile“, a avertizat Mircia Gutău.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS